Flyselskap

Nå klimakompenserer TUI ferien for sine gjester

 

TUI første Nå klimakompenserer TUI

Fra og med 1. mai 2019 klimakompenserer TUI ferien for alle sine nordiske gjester som bor på selskapets egen eide hoteller eller flyr med selskapets egne fly. Dette innebærer at utslipp fra reisen og hotelloppholdet kompenseres gjennom at samme mengde utslipp reduseres et annet sted. Totalt omfattes mer enn 200 hoteller av ordningen, samt alle TUIs avganger med TUI Fly Nordic og TUI Airways. TUI er et av få selskaper som tilbyr klimakompensasjon for både fly og hotellovernattinger.

Min visjon er at vi skal være klimanøytrale innen 2030.

Alexander Huber, Administrerende Direktør i TUI Nordic.

 

Kompensasjonen gjelder for samtlige nordiske kunder, uten ekstra kostnad for den som reiser. TUIs kunder kan fra og med i dag se hvilke hoteller og avganger som kompenseres, og velge blant mer enn 200 hoteller og alle selskapets flyvninger med TUI Fly Nordic og TUI Airways. Klimakompensasjonen er neste steg i TUIs omfattende bærekraftstrategi og en viktig del av reisen mot å bli en klimanøytral reisearrangør innen 2030.

– Vi jobber kontinuerlig med å redusere vår miljøpåvirkning og bidra til et mer bærekraftig reiseliv, å klimakompensere for fly og hotellovernattinger er en viktig del av den prosessen. Dette er en investering vi ønsker å gjøre på veien for å nå våre mål. Samtidig sørge for at kundene våre kan fortsette å reise med et selskap som tar sitt ansvar på alvor. Klimakompenseringen fungerer slik at gitt mengde utslipp ett sted reduseres et annet sted. Det er ingen tvil om at våre kunder vil reise mer bærekraftig, vi har allerede gjort mye for å redusere våre utslipp, dette er ytterligere et steg i den retningen, sier Alexander Huber.

Nå klimakompenserer TUI

TUI har valgt å samarbeide med selskapet South Pole som partner for klimakompensasjon. TUI investerer i prosjekter som er innenfor rammeverket satt av FNs Clean Development Mechanism (CDM). Rammeverket er en del av Kyoto-avtalen. Prosjektene utvinner energi fra solkraft, vind, vann og biogass i India, Thailand og Vietnam. Dette er steder der energien ellers ville blitt utvunnet fra eksempelvis kull, noe som fører til økte utslipp. Prosjektene TUI støtter bidrar også til sosioøkonomisk utvikling som utdannelse, jobbmuligheter og investering i lokal infrastruktur.

– Det å reise er fantastisk. Det gir oss mulighet til å tilbringe tid med våre nærmeste, og vi får oppleve nye steder og kulturer. Samtidig bidrar turisme til arbeidsplasser og utvikling av lokalsamfunn over hele verden. Mange steder er turisme lokalsamfunnets viktigste inntektskilde. Våre kunder vil fortsette å reise på ferie, og vi skal jobbe videre med å finne de beste løsningene for fremtiden. Min visjon er at vi skal være klimanøytrale innen 2030, avslutter Huber.