Flyselskap

Jet Airways innstiller samtlige flyvninger

gratis billetter Indiske flygere Jet Airways innstiller samtlige flyvninger

Det konkurs truede indiske flyselskapet Jet Airways har innstilt alle sine flyvninger etter å ikke lykkes med å finne ny finansiering. Jet Airways innstiller samtlige flyvninger.

Flyselskapet sa at det siste flyet ville fly onsdag, og at selskapet ikke lenger er i stand til å betale for drivstoff og andre nødvendige tjenester. Jet Airways sa at det ikke hadde annet valg enn å kansellere alle flyvninger, men håper å gjenoppta rutene senere.

Selskapet havner i skifteretten med en gjeld på med nærmere 10 milliarder kroner.

Den indiske regjeringen har anmodet om at statlige banker om å komme inn med en redningsplan for flyselskapet – som sysselsetter 23.000 mennesker og ble grunnlagt av Naresh Goyal for mer enn 25 år siden. Han forlot selskapet i mars 2019.

Piloter, ingeniører og bakkepersonale har ikke blitt betalt i flere måneder, og passasjerer har blitt forlatt strandet rundt om i verden som følge av kanselleringer.

Om Jet Airways

Jet Airways ble etablert i 1993, med hovedkontor i Mumbai i India. Selskapet flyr til 66 destinasjoner, derav 23 internasjonale. Selskapet har baser i Mumbai, (hovedbase) med vedlikehol. Andre baser iDelhi, Kolkata, Chennai, Pune, Bengaluru og Amsterdam.

Selskapet opererer 123 fly, Boeing 777-300ER, Airbus A330-200, Boeing 737 av typene 400/700/800/900 og ATR 72-500 turboprop fly. Med en gjennomsnittsalder på 4,5 år har Jet Airways (India) Ltd. en av verdens yngste flyflåter. (I likhet med Norwegian). Selskapet er medlem i IATA. Jet Airways (India) Ltd eier det indiske flyselskapet JetLite.