Flyselskap

Fransk fagforening varsler Norwegian-streik

direkterute til Brasil Fransk Fagforening

 

Unac er en fransk fagforening som organiserer kabinbesetningen ombord hos Norwegian ved deres franske base ved Charles De Gaulle (CDG). Foreningen har levert streikevarsel for 24., 25. og 26. april for å forbedre sine arbeidsforhold og lønn.

L’Union des navigants de l’aviation civile (Unac) har planlagt å ta ut 158 Norwegian-ansatte i streik i slutten av april. For Unac er det “presserende” å løse en rekke problemer knyttet til: lønnsnivå, forutsigbarhet i skiftplaner, utilstrekkelige diettgodtgjørelser, obligatorisk medisinsk undersøkelse som ikke gjennomføres “.

Tar ut 158 ansatte

Ifølge Anastasia Durand, sekretær i den Franske fagforeningen  Unac, sier at dette varselet omfatter 158 ansatte ved Norwegians base  ved flyplassen i Roissy-Charles-de-Gaulle, hvor det normalt avgår mellom tre og seks avganger per dag. Norwegian har ruter til New York, Boston, Los Angeles, Fort Lauderdale, Orlando og Denver.

Også i SAS er det fare for streik neste uke. Tidligere denne måneden kom nyheten om at det er brudd i pilotforhandlingene i SAS i hele Skandinavia. Dermed kan piloter i flyselskapet gå i streik natt til fredag 26. april.

Fem driftstillatelser

Norwegian har i dag fem driftstillatelser (AOC). En driftstillatelse er en teknisk og operativ godkjenning utstedt av Luftfartstilsynet i det enkelte land som gir selskapet rett til å drive kommersielle flyvninger. Norwegian har flere driftstillatelser for å sikre selskapet markedstilgang og trafikkrettigheter.
Norwegian har to driftstillatelser i Norge; Norwegian Air Norway (NAN) og Norwegian Air Shuttle (NAS). I tillegg har Norwegian en irsk driftstillatelse for datterselskapet Norwegian Air International Limited (NAI), med base i Dublin, en britisk driftstillatelse for Norwegian UK (NUK), med base i London,  og en argentinsk driftstillatelse for Norwegian Air Argentina (NAA), med base i Buenos Aires.