Flyplass Flyselskap

Forsikringen tar deg hjem fra SriLanka

hjelper deg hjem fra SriLanka

Norske turister får dekket hjemreise fra Sri Lanka dersom de ønsker å reise hjem etter angrepene søndag, opplyser et forsikringsselskap.

Nordmenn som ferierer på Sri Lanka og vil hjem etter terrorangrepene, får dekket hjemreise over reiseforsikringen, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Irgens sier videre at også de som skulle ha reist til Sri Lanka i nær framtid kan avbestille reisen. Avbestillingen vil da bli dekket over forsikringen.

H jelper deg hjem fra SriLanka

Forsikringsselskapet oppfordrer nordmenn som er på Sri Lanka til å kontakte reisebyrå og flyselskap først, dersom de har et ønske om å reise hjem til Norge. Det innebærer å sjekke mulighetene for refusjon eller ombooking.

Innenfor den økonomiske rammen som forsikringsvilkårene setter, er det også mulighet for å fortsette ferieoppholdet et annet sted, sier Irgens videre.

Gjensidige Forsikring opplyser at de så langt har fått noen få henvendelser om endring av reiserute.

lørdag er hjelper deg hjem fra SriLanka

 

Vi følger situasjonen nøye og kontinuerlig, og er klare til å bistå de som er berørt.

Kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige i en pressemelding.

Forsikringsselskapet opplyser at de dekker evakuering av dem som er direkte berørt av angrepene, og at dette skal avtales i samråd med Gjensidiges alarmsentral.

Det dekkes foreløpig avbestilling for avreise til og med 25. april, opplyser forsikringsselskapet.

Tar deg hjem fra SriLanka

Sri Lanka, offisielt Den demokratisk sosialistiske republikken Sri Lanka (kjent som Ceylon før 1972), er en øystat i Sør-Asia, nord i Indiahavet, sydøst for India med minste avstand mellom de to landene på 31 kilometer. Singaleserne, som snakker singalesisk, utgjør 75 prosent av befolkningen, og tamiler, som snakker tamilsk, utgjør omtrent 18 prosent. Andre etniske grupper er srilankiske maurere (ca. 9 %), srilankiske malayer (ca. 0,2 %), burgherfolket (ca. 0,2 %).

Landet var en britisk kronkoloni i over ett hundre år og fikk uavhengighet 4. februar 1948. Sri Lanka er en demokratisk sosialistisk republikk, og befolkningen er etnisk og religiøst sammensatt. Landet har en lang dokumentert historie. De siste 30 åra har den etniske konflikten mellom den tamilske minoriteten og den singalesiskdominerte regjeringen herjet landet.