Flyselskap

Emirates inngår rutesamarbeid med indiske SpiceJet

Indiske SpiceJet
Foto: Emirates

 

Samarbeidet styrker Emirates’ nettverk med seks nye destinasjoner i India og gir passasjerer muligheten til å reise videretil 51 byer i India med én booking.

Emirates signerte denne uken en samarbeidsavtale om et gjensidig rutesamarbeid med det indiske flyselskapet SpiceJet. Flyselskapet, som er Indias nest største på innenlands flygninger, ble etablert i 2005 og flyr til totalt 51 byer i India.

Samarbeidet vil styrke Emirates’ allerede omfattende nettverk med seks nye innganger til India; Amritsar, Jaipur, Pune, Mangalore, Madurai og Calicut – i tillegg til de ni indiske byene Emirates allerede flyr til; Ahmedabad, Bengaluru, Chennai, Delhi, Hyderabad, Kochi, Kolkata, Mumbai og Thiruvananthapuram.

Vi er veldig glade for å kunne annonsere at SpiceJet har signert en samarbeidsavtale om et rutesamarbeid med Emirates. Dette samarbeidet vil være til stor fordel for passasjerene til begge flyselskapene. Mens SpiceJet-passasjerer fra hele India vil kunne utnytte Emirates’ enorme nettverk i Europa, Afrika, Amerika og Midtøsten, vil de som reiser til India med Emirates kunne reise videre til 51 innenlands destinasjoner i vårt nettverk.

Ajay Singh, Styreleder og direktør i SpiceJet.

Norgessjef i Emirates, Terje Grue, sier at samarbeidet vil gi både Emirates og SpiceJets passasjerer enda større fleksibilitet ved reiser til, fra og i India.

– De nye rutene er nøye planlagt og skal gi minimal transittid på reiser mellom India og våre destinasjoner globalt. I tillegg kan passasjerer booke videreforbindelser til og innad i India med én reservasjon. Samarbeidet med SpiceJet og den gjensidige utvidelsen av våre nettverk vil derfor gi våre passasjerer til India enda større fleksibilitet og flere valgmuligheter.

Indiske SpiceJet

SpiceJet er Indias nest største flyselskap for innenlandsreiser og har blitt en favoritt i landet ved å gjøre det mulig for enda flere indiske beboere å reise på tvers av landet. SpiceJet opererer i snitt 516 daglige flyvninger til 60 destinasjoner; 51 flyvninger innenlands i tillegg til ni internasjonale ruter. Flyselskapets flåte består av 48 Boeing 737, 27 Bombardier Q-400 og ett B737 fraktfly. Majoriteten av flyene i flyselskapets flåte tilbyr SpiceMax – den mest romslige seteløsningen for økonomiklasse i India.

SpiceJet opererer også frakttjenesten SpiceXpress. Tjenesten tilbyr trygg, punktlig, effektiv og sømløs frakt i India og på internasjonale ruter. SpiceJet er det første indiske flyselskapet som tilbyr end-to-end frakttjenester. Flyselskapets flåte med fraktfly består av Boeing 737-fly.