Flyselskap

Norwegian reverserer sminke-krav til kvinnelig kabinpersonale

Foto: Norwegian

Ifølge en artikkel i USA Today har Norwegian droppet sin policy som krever at kvinnelige ansatte skal bruke sminke og høye hæler. Menn vil også få lov til å bære lett sminke.

Norwegians uniforms reglement datert april 2019 stilte strenge krav til de ansattes utseende. Blant annet var kvinner nødt til å bruke sminke og sko med hæler.

Et av kravene var at kvinnelige besetningsmedlemmer skulle bruke sko med en hæl på minimum to centimeter. Hvis de ønsket å benytte flate sko, krevdes en legeerklæring som måtte oppdateres hver sjette måned.

Dette reglementet er nå reversert etter å  ha tiltrukket seg en stor mengde negativ pressedekning i forrige måned fra medier over hele verden. Det var nok negativ publisitet at Norwegian endret reglementet kun to uker etter at det ble implementert.

Vi tillater nå kvinnelige besetningsmedlemmer å benytte flate sko til enhver tid, og ingen sminke hvis de ønsker det, mannlige besetningsmedlemmer kan også bære lett sminke.

Anders Lindström, flyselskapets pressetalsperson til USA Today.

Norwegian reverserer sminke

Norwegian reverserer sminke-krav

For å klargjøre de opprinnelige oppslagene hadde det opprinnelige reglementet kun gyldighet utenfor flyet. Men uansett om det er knyttet til å fly eller arbeide på bakken, virker det fortsatt som en utdatert policy.

Mange aviser og artikler på nettet enten mislyktes å nevne skillet mellom om bord eller til-og-fra flyvning. Som et resultat av dette, ble det stilt spørsmål og bekymringer om sikkerhet i kabinen. Disse kommentarene ble gitt på falske forutsetninger hentet ut fra artiklenes ordlyd og overskrifter.

Vårt kabinpersonale har alltid vært pålagt å ha på seg lave sko mens de jobber ombord på flyet vårt for deres sikkerhet og komfort. Som ansvarlig arbeidsgiver er vi i kontinuerlig dialog med våre kabinbesetnings medlemmer for å se hvordan vi kan forbedre våre ensartede retningslinjer.

Anders Lindström, Norwegian.