Flyselskap

Direkte til Edinburgh fra Stavanger lufthavn

Loganair overtar Newcastle Direkte til Edinburgh
Foto: Loganair

10. mai starter Loganair opp en ny helårsrute mellom Avinor Stavanger lufthavn og Edinburgh med fire ukentlige avganger.

Loganair er Skottlands største uavhengige flyselskap og vil bruke en ERJ 135 med 37 seter på ruten mellom Stavanger og den skotske hovedstaden. Fra før har Loganair også en rute mellom Stavanger og Newcastle i nettverket sitt.

Vi er stolte av at Loganair ønsker å utvide tilstedeværelsen sin på Stavanger lufthavn med denne nye ruten  til Edinburgh.

Anette Sigmundstad, lufthavndirektør , Avinor Stavanger lufthavn.

– Skottland har fantastisk mye å by på innen både turisme og næringsliv, og relevante direkteruter er av stor verdi for innkommende turisme til vår region. Mange kommer for å se fjordene, besøke de flotte strendene eller Preikestolen og smake på all den gode lokale maten som blir produsert her.

Kort reisetid

Første avgang for den nye ruten er 10. mai, og ruten vil bli operert fire ganger i uken, hele året.

– Det er gode relasjoner i olje- og gassbransjen mellom Stavanger og Edinburgh, og mange selskaper har aktiviteter i begge byer. Vi forventer en jevn fordeling mellom nordmenn og skotter på ruten og en jevn fordeling på ferie- og fritidsreisende og næringslivsreisende, sier Sigmundstad.

– Reisetiden er også veldig kort, med en flytid på kun en time og 15 minutter.

Edinburgh er også kjent som et populært reisemål, og får besøk av flere millioner turister hvert år. Attraksjoner som Edinburgh castle, Arthur’s seat og Edinburgh Old Town er blant høydepunktene for besøkende til den skotske hovedstaden.

www.iangeorgesonphotography.co.uk
Armed Forces day 2018, Veterans and Bands march along George Street Edinburgh led by the Royal Regiment of Scotland

Direkte til Edinburgh

Edinburgh er hovedstad og nest største by i Skottland (etter Glasgow). Administrativt utgjør den sammen med omegnen regionen City of Edinburgh. Den ligger ved bredden av Firth of Forth.

Byen har vært Skottlands hovedstad siden 1437, og er nå sete for Skottlands parlament, som ble gjenopprettet i 1999. Både den gamle og den nye byen ble tatt inn på UNESCOs liste over Verdensarven i 1995.