Flyselskap Rutenytt

SAS åpner ny direkterute til Kyiv fra Oslo

SAS åpner ny direkterute til Kyiv

Som eneste flyselskap tilbyr SAS fra slutten av oktober ny helårsrute fra Oslo til Kyiv. SAS åpner ny direkterute til Kyiv

Ruten som starter 26. oktober, vil flys tre ganger per uke på tirsdag, torsdag og lørdag.   

Etter at ukrainske statsborgere ikke lenger trenger visum for å besøke Schengen-land, har antall flyreiser mellom Ukraina og resten av Europa økt kraftig. I 2018 fløy ca. 60% flere passasjerer mellom Norge og Ukraina enn de to foregående årene. Dette ligger til grunn for at vi nå åpner ny rute til den vakre byen Kyiv.

Torbjørn Wist, finansdirektør i SAS.

 

Den økte etterspørselen er også et resultat av at Ukraina har blitt et populært og kostnadsvennlig reisemål blant europeiske turister. Kyiv regnes som et av Øst-Europas viktigste kultur- og industrisentre. Det er en grønn by med mange parker og historiske attraksjoner. Grotteklosteret og St. Sofia-katedralen er begge på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarv-steder. Fra Kyiv kan også Tsjernobyl besøkes.

Billettene legges ut for salg 21. mai og koster fra 699 kr en vei. Ruten kommer til å flys med Boeing 737-700 med 141 seter, noe som gir ca. 23.000 seter på årsbasis.

Nyheter i vinterprogrammet 2019/2020 omfatter også nye ruter fra Stockholm til Luxemburg og København til Torino. Begge ruter har gode forbindelser til/fra flere byer i Norge.

SAS flyr i løpet av vinteren til 110 destinasjoner fra Norge, Sverige og Danmark. Mange av rutene flys med de nye A320neo-flyene som er markedets mest miljøvennlige fly.

Totalt tilbyr SAS 17,3 millioner seter i løpet av vinterprogrammet som varer fra 27. oktober-28. mars.

SAS åpner ny direkterute til Kyiv
SAS åpner ny direkterute til Kyiv. Foto: pixabay.com

SAS åpner ny direkterute til Kyiv

Kiev eller Kyjiv er hovedstad og største by i Ukraina, samt administrasjonssentrum i Kiev oblast. Kiev ligger ved elven Dnepr i det sentrale Ukraina. Kiev hadde i juni 2017 en befolkning på 2 928 177 innbyggere og er Europas åttende største by. Kiev er den største ukrainsktalende byen i verden.Kiev er et viktig senter for industri, vitenskap, utdanning og kultur i Øst-Europa. Et betydelig antall høyteknologiske industribedrifter, utdanningsinstitusjoner for høyere utdanning, samt verdenskjente historiske landemerker er hjemmehørende i byen. Kiev har omfattende infrastruktur og et høyt utviklet nettverk for offentlig transport, hvor Kievs metro inngår.

Byens har navn etter en av Kievs fire legendariske grunnleggere, Kyi. Gjennom historien har Kiev, som er en av Øst-Europas eldste byer, vært gjennom flere ulike epoker, hvor byen har vært alt fra av stor til relativt uten betydning. Byen eksisterte sannsynligvis som et kommersielt senter så tidlig som i det femte århundre. Som en slavisk bosetning langs den viktige handelsruten mellom Skandinavia og Konstantinopel, var Kiev under Khazarenes styre, fram til byen ble inntatt av væringer fra Skandinavia på midten av 800-tallet. Under væringenes styre ble Kiev hovedstad i Kievriket, også kjent som Kiev-Rus, den første slaviske statsdannelsen. Byen mistet imidlertid det meste av sin innflytelse i flere århundrer etter at den ble fullstendig tilintetgjort under den mongolske invasjonen i 1240. Den ble en provinshovedstad av marginal betydning og innflytelse i utkanten av områder som ble kontrollert av mektige naboer; først storhertugdømmet Litauen, etterfulgt av Polen og Russland.

Rutetider

OSL-KBP 09:30-13:10
KBP-OSL 14:00-15:50