Bonus Program Credit cards

Slik får du tilgang til de beste kredittkortene !

Illustrasjon: American Express

Vi har skrevet mye om de beste kredittkortene på markedet, og hvilke fordeler du som forbruker kan oppnå. Det som er lite omtalt, er hvilke krav som stilles til deg som søker på kortene. Slik får du de beste kredittkortene, og her er våre tips.

Hvis du har søkt om lån eller kredittkort så har du nok mottatt et brev i posten med informasjon om at det er foretatt en kredittsjekk og basert på det har du fått en kredittscore. De fleste bryr seg nok mest om de får innvilget søknaden sin eller ikke og har derfor kanskje ikke brukt så mye tid på å sette seg inn i brevet som kom fra Bisnode, Experian eller lignende. Hvis du er en av de som er lei av å få avslag på søknader om lån og kreditt, eller bare er litt over gjennomsnittet interessert i å ha god oversikt over økonomien din, så kan du lese mer her om hva kredittscore faktisk er.

Du har kanskje opplevd å få et brev eller mail der det står at du har en kredittscore på 77 eller 689. Men hva betyr egentlig det tallet?

Når du skal handle på kreditt eller søke om lån, vil du bli vurdert av et kredittselskap. Du får ofte en score på mellom 1 og 100 eller mellom 1 og 1 000. Dersom du ligger helt i laveste del av skalaen, kanskje du burde rydde opp i egen økonomi før du leser videre. Eller ta en sesong med Luksusfellen på TV3 intravenøst.

Scoren skal fortelle om evnen din til å betale i fremtiden. Det er ikke noen svarteliste.

Tallet brukes av banker, kredittkort selskaper eller butikker til å vurdere om du skal få kjøpt varen eller innvilget lånet.

beste kredittkortene
American Express Platinum ble tilgjengelig i det Norske markedet mot slutten av april. Du kan lese mer om kortet her. Illustrasjon: American Express

American Express benytter Experian

I kredittselskapet Experian bruker de en skala fra 1-1000, men har en lignende risiko-inndeling.

Dersom en person får under 309 i score, anbefaler vi avslag på kreditt eller lån. Men det er viktig å påpeke at vi ikke tar beslutninger, men kun tilbyr anbefalinger.

Øyvind Rød, analysesjef hos Experian.

Hvordan kommer de frem til tallene?

For å komme frem til scoren blir blant annet følgende opplysninger om deg vurdert:

 • Inntekten din de siste tre årene.
 • Om du har noen betalingsanmerkninger.
 • Netto formue.
 • Skatteklasse.
 • Hvor gammel du er.
 • Om du har noen næringsinteresser, for eksempel enkeltpersonforetak – det trekker faktisk ned .

En stabil og høy inntekt trekker tallet opp. Det gjør også fravær av betalingsanmerkninger. Jo eldre du blir, jo tryggere betaler er du, ifølge kredittselskapene.

Få din kredittscore gratis her

Hos kredittselskapet Experian anvendes skalaen fra 1-1000

 • 1000-734, «veldig lav risiko», anbefaler at kunden blir godkjent.
 • 733-550, «lav risiko»,anbefaler at kunden blir godkjent.
 • 549-443, «medium risiko», anbefaler at kunden blir godkjent.
 • 442-310, «høy risiko», anbefaler ytterligere manuell sjekk av kunden.
 • 309-1, «veldig høy risiko», anbefaler avslag.

rekord

Beste kredittkortene – hvordan kan du påvirke dette ?

Det er mer som trekker ned en kredittscore enn opp så for å forbedre sin egen score må man fokusere på å unngå faktorer som påvirker negativt. Det følgende kan trekke ned din kredittscore:

 • Overtrekk av konti, sene innbetalinger av regninger og lignende.
 • Betalingsanmerkninger – uoppgjorte inkassokrav.
 • Insolvens eller gjeldsordning
 • Store svingninger i inntekten da dette indikerer en lite stabil økonomi.
 • Enkeltpersonforetak med betalingsanmerkninger

SAGA passer for deg som har inntekt på 1 000 000 kroner, samlet husstandsinntekt på 1 500 000 kroner og/eller plasserbar formue på 2 000 000 kroner.

 

Om Defero

Defero.no gir privatpersoner deres personlige kredittrapport med score – gratis! Din kredittscore er mer enn bare et tall. Kredittscoren din er essensiell for å få de betingelsene og mulighetene DU har rett på.

Defero bruker deretter denne dataen for å hjelpe sine medlemmer å oppnå de beste betingelsene mulig, på et bredt spekter av tjenester og produkter, som lån, forsikring, strøm, reise, bil osv.

 • Få din kredittscore og full innsikt i egen data
 • Bonuspoeng på alle kjøp – også lånene dine!
 • Unike tilbud basert på din data

Når du blir medlem av Defero, gir du ditt samtykke til at vi kan kjøpe dine kredittopplysninger fra Experian, slik at du gratis får innsikt i din egen informasjon. Defero lagrer deretter denne informasjonen i en database, og krypterer den. Defero krypterer dataen din slik at denne blir uleselig for andre enn vårt datasystem. Dette gjør at din data er trygg, selvom vi – mot formodning, skulle bli utsatt for et hackerangrep.

 


Dette innlegget inneholder lenker til tjenester fra en eller flere av våre annonsører. Vi kan motta kompensasjon når du klikker på lenker til disse produktene/tjenestene. Vilkårene gjelder tilbudene som er oppført på denne siden.