Flyselskap

SAS åpner ny direkterute til Luxemburg

torsdag 28 mars 2019 luxemburg
Foto: SAS

I begynnelsen av november starter SAS en ny direkterute  fra Stockholm til Luxemburg. Ruten vil bli fløyet tre ganger i uken med avganger mandag, onsdag og fredag.

SAS er det eneste flyselskapet som tilbyr en direkte forbindelse mellom Stockholm og en av Europas ledende forretnings destinasjoner. Den 4. november 2019 åpner SAS en ny rute fra Arlanda til Luxemburg.

Luxemburg er et av Europas økonomiske knutepunkter, og det finnes også en rekke viktige EU-institusjoner. Samtidig er det et fascinerende land og en hovedstad med en rik historie som byr på et rikt kulturliv for fritidsreisende. Det er veldig gledelig at vi nå kan tilby våre reisende en annen direkte forbindelse som de ba om.

Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS.

 

Den nye ruten mellom Arlanda og Luxemburg vil bli fløyet med en Bombardier CRJ-900-fly med plass til 90 passasjerer. Til vinteren 2019/2020 åpner SAS også nye ruter fra København til Torino i Italia og en forbindelse fra Oslo til Kiev i Ukraina. SAS flyr om vinteren til 110 destinasjoner fra Norge, Sverige og Danmark. Mange av rutene flyr med den nye A320neo-fly, som er markedets mest miljøvennlige.  Billettene til vinternyhetene ble lagt ut for salg 20. mai 2019.

Ruteplan

  • Mandag ARN-LUX 08: 05-10: 20 LUX-ARN 11: 00-13: 15
  • Onsdag og fredag ​​ARN-LUX 10: 55-13: 10 LUX-ARN 13: 50-16: 05
Luxemburg
Foto: BarBas / Pixabay.com

Om Luxemburg

Luxembourg er en av de minste statene i Europa. Det er rangert som land nr. 176 på listen over verdens stater etter areal. Landets areal er på ca. 2 586 km².

Den nordlige delen av landet, som utgjør deler av Ardennene, består av åser og lave fjell, der Buurgplaatz ofte er ansett som det høyeste punktet med sine 559 meter. Kneiff er imidlertid høyere, med 560 meter. Resten av landet er også åslendt.

Luxembourgs østre grenser formes av elvene Mosel, Sûre og Our. Hovedstaden Luxembourg er den største byen i landet. Andre viktige byer er Esch-sur-Alzette (eller ganske enkelt Esch), sørvest for hovedstaden, og Echternach, som ligger ved den tyske grensen i øst.