Flyselskap

Ryanair fløy passasjer til feil flyplass

russisk rulett Ryanair vurderer Ryanair fløy passasjer
Foto: Ryanair

En passasjer om bord hos det beryktede lavpris-selskapet Ryanair endte ikke bare opp på feil flyplass, men på feil side av Italia.

Passasjeren var opprinnelig booket på avgangen mellom Pisa og Cagliari, hovedstaden på Sardinia. Men endte opp på flyet til Bari i stedet melder CNN.

Ryanair fløy passasjer
Grafikk: gcmap.com

Hva skjedde?

Den italienske mannen, som foreløpig ikke er identifisert, passerte siste kontroll ved flyplassen i Pisa og spaserte mot flyet sitt.

Dessverre virker det som om det var to Ryanair-avganger på samme tidspunkt, og passasjeren ble forvirret om  hvilken maskin som skulle til hans destinasjon. I tillegg virker det som kabin besetningen  ikke kontrollerte billetten mens han gikk ombord på flyet. Han fortsatte på flyet, uvitende om at det var på vei til feil destinasjon.

Men han begynte å innse at noe ikke var riktig da flyet begynte innflygningen til Bari.

Ombordstigning via trapp hos Ryanair i Pisa. Illustrasjons foto: Ryanair

Han sa landskapet var forskjellig fra Cagliari. Deretter ga han kabin-besetningen en verbal tirade for at de lot ham komme ombord.

Det gjenstår å se hvordan Ryanair vil rette opp i denne pinlige situasjonen.

Ryanair fløy passasjer til feil flyplass – hvordan kan det skje ?

Ser på historien over, kan vi se at det var forårsaket av at passasjeren kom på feil plan. Mens det er sjeldent, har det skjedd før over hele verden, og er en av hovedgrunnene til at vi har tildelt sitteplasser og flyvert som sjekker billetter når passasjerene går om bord. Det ser ut til at i dette tilfellet ikke forekom.

Flyet til Cagliari var forsinket, så de to ombordstigningene skjedde parallelt. Mannen ble forvirret. Dessuten sjekket de sannsynligvis ikke billetten da han kom på flyet, fortalte en medpassasjer til CNN.

Ryanair har utstedt en kort, men kort uttalelse.

“Vi har bedt operatøren med ansvar for ground handling tjenester for Ryanair-fly og passasjerer på Pisa flyplass for å kaste lys over denne saken, og sørg for at det ikke skjer igjen”.