Bonus Program Credit cards SAS EuroBonus

I dag tar vi farvel med Diners Club

Farvel med diners club

Eksisterende kunder kan nedbetale utestående gjeld som før, men i dag tar vi farvel med Diners Club i Norge.

Verdens første kredittkort legger inn årene i Norden, noe som påvirker rundt 200 000 kortkunder her til lands og rundt en halv million kunder sammenlagt i Danmark, Sverige, Finland og Norge. Kortene, utstedt av SEB Kort, vil ikke fungere fra og med fredag 31. mai.

Diners Club har over tid sett at etterspørselen etter Diners Club-kort har falt i de nordiske landene. Vi har derfor tatt en strategisk beslutning om å avvikle våre Diners Club-kort.

Kari Ruud Johnsen, Branch Manager i SEB Kort.

Diners Club har eksistert siden 50-tallet, og som verdens første kredittkort har det dannet grunnlaget for dagens kredittkort.

Tidligere Diners Club-kunder kan betale ned som før

Dersom du er en av de 200 000 nordmennene som har eid et Diners Club-kredittkort og fremdeles har penger utestående på kortet, kan du betale ned med like vilkår som før helt til du har tilbakebetalt det du skylder. Det bekrefter Ruud Johnsen.

Dersom noen Diners Club-kunder har benyttet kreditt, kan de nedbetale på vanlig måte frem til utestående er nedbetalt.

Også de som har benyttet seg av kredittkortets reiseforsikring kan anse seg som trygge.

– Reiseforsikringen vil fortsatt gjelde så lenge reisen er betalt innen denne datoen, forutsatt at reisen er betalt med et Diners Club-kort som er aktivt inntil 31. mai 2019.

Samtidig vil alle terminaler som tidligere har akseptert Diners Club fortsatt akseptere kortet som betalingsmåte via Diners Clubs samarbeid med Nets Danmark.

Farvel med Diners Club – Reisekonto fremdeles tilgjengelig

SEB Kort understreker at til tross for at Diners Club forsvinner fra det norske markedet, vil de fremdeles kunne tilby Diners Club Reisekonto.

Diners Club Reisekonto er en ettertraktet bedriftsløsning tilrettelagt for å redusere administrasjonsarbeid med forretningsreiser, samt gi bedriften bedre oversikt over reisekostnadene.

Med denne tjenesten samles alle reisekostnader på én faktura, og hensikten med tjenesten er å minske mengden av administrasjon og antall fakturaer. Tjenesten kan tilpasses større bedrifters reiseregnings- og økonomisystemer.

Når det kommer til alternative kredittkort for Diners Club-kunder som nå har et ubrukelig plastkort i lommeboken. Da anbefaler Ruud Johnsen andre SEB-utstedte kort.

– Vi tilbyr våre kunder det kortet som vil passe kunden best; f.eks. Eurocard eller noen av de øvrige Mastercard-kortene vi utsteder i samarbeid med våre partnere. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med kundene våre med et annet kort hos oss, sier hun.

Kilde: Dinero.no