Flyselskap

TUI fjerner rødt kjøtt fra sine flyvninger

TUI fjerner rødt kjøtt
Foto: TUI

Fra og med 1. juni fases rødt kjøtt ut av menyen på TUIs egne flyvninger. Med rødt kjøtt menes storfekjøtt, svin og lammekjøtt. Initiativet er en del av flere tiltak som iverksettes for å redusere utslipp forbundet med selskapets flyvirksomhet. Eksempelvis lettere materialer ombord, samt å klimakompensere for drivstofforbruk.

Når vi spør våre kunder om deres holdning til bærekraft på reise kommer det frem at veldig mange ønsker å ta et bevisst valg om å spise mindre rødt kjøtt. Vi satser derfor på å gjøre andre deler av menyen, som fisk, fugl og vegetarretter enda bedre samtidig som vi fjerner muligheten til å bestille rødt kjøtt.

Anna Kiefer, Sustainability Manager i TUI.

I henhold til internasjonale studier står storfekjøtt for 8 ganger så høyt utslipp per kg som kylling*. Å fase ut rødt kjøtt fra menyen er bare ett av flere initiativ for å sørge for mindre miljøbelastende måltider ombord. Gjennom forhåndsbestilte måltider minsker man også matsvinnet i og med at vi kun laster mat som vi vet at skal spises. Mindre mat ombord fører også til lavere totalvekt på flyet og lavere drivstofforbruk.

TUI fjerner rødt kjøtt
Foto: PIXABAY.com


TUI fjerner rødt kjøtt  & andre prosjekter

TUI samarbeider blant annet med selskapet Foodcase som er tilknyttet Universitetet i Wageningen om å utvikle smartere og bedre flymat. Blant annet er ambisjonen å bli først i verden med å servere kaffe i en spiselig kaffekopp, noe som nå skal testes.

Om TUI’s flyselskap

 TUI er blant verdens mest CO2-effektive flyselskaper.  Og har for eksempel erstattet alt fra stoler, tepper til serveringsvogner for å redusere flyets vekt og dermed redusere utslippene. Alle TUIs flyselskaper er sertifisert i henhold til miljøstandarden ISO 14001. Det betyr at det arbeides kontinuerlig med forbedringer. Fra og med 1. mai 2019 klimakompenserer TUI ferien for alle sine norske gjester som bor på selskapets egeneide hoteller eller flyr med selskapets egne fly.