Flyselskap

Emirates forplikter seg til å redusere engangsartikler

Emirates med vinterkampanje redusere engangsartikler

Iverksatte tiltak vil redusere anslagsvis 81,7 millioner engangsartikler i plast fra deponi hvert år. Miljøvennlige papirsugerør introdusert allerede denne måneden. 

Oslo, 20. juni 2019 – Emirates har forpliktet seg til å redusere engangsartikler i plast om bord på fly på tvers av hele sitt globale rutenettverk. Allerede 1. juni ble miljøvennlige papirsugerør innført og alle Emirates fly vil om kort tid være fri for plastikksugerør.

Flyselskapet har jobbet med ulike langsiktige og bærekraftige initiativer. I tillegg til å fjerne plastsugerør, vil rørepinner til drinker og kaffe også bli erstattet med miljøvennlige alternativer innen årets slutt. Allerede fra august blir plastposer som brukes til produktsalg ombord erstattes med papirposer. Disse tiltakene vil redusere anslagsvis 81,7 millioner engangsartikler i plast fra deponi hvert år.

Det har blitt gjennomført flere tester om bord på Emirates-fly for å utforske ulike gjenvinningsinitiativer. Emirates ansatte og kabinpersonale gir kontinuerlig tilbakemeldinger og forslag til andre miljøvennlige initiativ. Som et ledd i sin langsiktige visjon og forslag fra en kabinansatt, har flyselskapet samlet inn store plastflasker om bord som vil gjenvinnes i Dubai og resten av verden. Dette alene utgjør anslagsvis 3 tonn eller ca. 150 000 plastflasker fra deponi i Dubai hver måned.

Det er gjennomført en full gjennomgang av plasten om bord og i løpet av de neste månedene vil flyselskapet gradvis gjennomføre andre tiltak for å takle plastavfall.

Initiativene er en del av flyselskapets pågående bærekraftsarbeid. I 2017 innførte Emirates ecoTHREAD ™ tepper til Economy Class som er laget av resirkulerte plastflasker. Hvert teppe er laget av 28 resirkulerte plastflasker, og ved slutten av dette året ville Emirates ha spart 88 millioner plastflasker fra deponi fra dette initiativet alene.

Les mer om Emirates miljøarbeid her: www.emirates.com/environment

Emirates forplikter seg til å redusere engangsartikler

Emirates kobler sammen mennesker og steder, inspirerer til reise og tilrettelegger for handel til over 150 destinasjoner i 86 land (inkluderer 16 destinasjoner for fraktfly). Ombord den moderne og effektive flåten av 257 passasjerfly (og 13 fraktfly) tilbyr Emirates prisbelønnet komfort og service levert av vennlige kabinansatte fra 160 nasjonaliteter. I dag driver Emirates verdens største flåte av Airbus A380 og Boeing 777 fly. Per 16. mai 2019 har Emirates 110 A380 (inkl. ni to-klasses) og 159 Boeing 777. Emirates har også 24 codeshare partneres (22 flyselskaper, samt air/rail codeshare med France’s SNCF/TGV Air and Trenitalia).

På bakken kobler Emirates millioner av mennesker hvert år sammen gjennom sin øvrige virksomhet. For eksempel Emirates Holidays som tilrettelegger for oppholdet på selskapets destinasjoner, og turoperatøren Arabian Adventures. Sømløse handelsforbindelser støttes gjennom Emirates SkyCargo, selskapets fraktdivisjon.