Flyselskap

Skytrax: SAS rangert etter Ryanair

Under årets Paris Air Show (PAX2019) ble Skytrax kåringen tirsdag kunngjort over hvilket flyselskap som igjen kan krone seg meg med Airline of the Year.

Sett med skandinaviske øyne var det imidlertid ikke mye å slå stiften for. Scandinavian Airlines, bedre kjent som SAS, endte langt, langt ned på listen over de beste flyselskapene i verden.

Det fremgår av oversikten over topp 100, som er utarbeidet av konsulentfirmaet Skytrax, som årlig undersøker flypassasjer tilfredshet med både flyselskaper og flyplasser. I år har over 21 millioner passasjerer fra mer enn 100 forskjellige land stemt på omtrent 300 flyselskaper fra hele verden.

SAS rangert etter Ryanair biodrivstoff oljepris joint vision torsdag 9 november Norge på salg Klimagrep Dette er ikke Torsdag 27 juli 2017 markant vekst 8 juni 2017 torsdag 25 mai USA til Beste Pris barnepriser Ukens Now Helgetilbud landingsrettigheter forbedret mars Happy Weekend
SAS rangert etter Ryanair på årets Skytrax måling av passasjer tilfredshet. Foto: SAS

Og deres stemmer plasserte SAS på en 65. plass. På forrige år liste var SAS nummer 60, noe som betyr at selskapet har falt fem plasser.

SAS rangert etter Ryanair
Skjermdump: Skytrax.com

 

SAS rangert etter Ryanair

Samtidig betyr dette at SAS har blitt forbigått av lavprisflyselskapet Ryanair, som har hoppet fra en 64. plass i fjor til en posisjon som nummer 59 i år.

Vår kjernevirksomhet og hovedfokus er i Skandinavia, og vi vet derfor at det finnes markeder rundt om i verden hvor folk ikke har mye kunnskap om SAS. Men vi ønsker en høyere rangering når vi har høy kundetilfredshet i Skandinavia. Vi hilser alltid konkurranse velkommen, og arbeider kontinuerlig med hvordan vi kan forbedre og utvikle våre produkter og tjenester i nært samarbeid med våre kunder.

Mariam Skovfoged, pressesjef i SAS Danmark i en epost til Danske BT.

 

Selv om Ryanair ble rangert høyere enn SAS, betyr det ikke at det er rangert høyest når det gjelder det beste lavprisflyselskapet i verden.

Her var det AirAsia som vant – foran EasyJet på andreplass og Norwegian på tredje plass. På den listen endte Ryanair på 9. plass.

Selv om det norske flyselskapet Norwegian endte på tredje plass. Kan selskapet skryte som å bli kåret til verdens beste langdistanse lavprisflyselskap. Og ble kåret til det beste lavprisflyselskapet i Nordeuropa.

Lufthansa best blant Europeiske selskaper

 

Lufthansa gruppen SAS rangert etter Ryanair
Lufthansa-gruppen – Lufthansa, Austrian og Swiss International kommer best ut på Skytrax 2019 måling. Foto: Lufthansa Group

Det beste flyselskapet i Europa ble Lufthansa, etterfulgt av Swiss International Air Lines og Austrian Airlines.

Øverst på listen over de beste flyselskapene i verden er Qatar Airways. I fjor måtte det østlige flyselskapet slå Singapore Airlines, men i år støttet den den prestisjetunge tittelen.

I tillegg til hovedkategorien er det mange underkategorier, for eksempel “beste kabinpersonalet” og “beste flyunderholdning”.

Du kan se hele listen og alle vinnerne her.

Om Skytrax

World Airline Awards startet i 1999, da Skytrax lanserte sin første globale, årlige flyselskapets kundetilfredshet undersøkelse. Mandatet for Skytrax-undersøkelsen fra begynnelsen i 1999 var å levere en undersøkelse og World Airline Awards som er uavhengig, upartisk og global.Det er ingen avgift, ingen betaling for å delta i konkurransen, og ingen gebyrer for bruk av tildelings-logoer og resultater ved å vinne flyselskaper.