Flyselskap

Nesten tre millioner passasjerer hos SAS i juni

Nesten tre millioner passasjerer SAS lanserer de første Airbus A350
Foto: Airbus /SAS

Antall passasjerer som reiser med SAS økte noe i forhold til samme måned i fjor, og er høyest for en enkelt måned. Enhetsinntektene fortsetter å utvikle seg positivt og økte med 4,8%. SAS fraktet nesten tre millioner passasjerer.

Kapasiteten til planlagt trafikk økte med nesten 1% og antall passasjerer økte med 0,5%. Valutajusterte enhets inntekter og avkastning økte med henholdsvis 4,8% og 5,2%. Det bekrefter den positive underliggende trenden i løpet av året.

Sterke trafikkstall i juni viser at kunder verdsetter SAS tilbud både i forretningsreiser og fritidsreiser. I løpet av måneden presenterte vi ruten for vår første Airbus A350, som vil bli satt i drift i januar 2020. A350 er det mest drivstoffeffektive langdistanseflyet på markedet og gir 30% mindre karbondioksid utslipp sammenlignet med tidligere generasjoner. Vi ser etterspørselen etter mer bærekraftig flyreiser, og dette er et viktig skritt på veien for å redusere utslippene av karbondioksid.

Rickard Gustafson, administrerende direktør i SAS.

Nesten tre millioner passasjerer

SAS, Skandinavias ledende flyselskap, flyr hvert å over 30 millioner reisende til, fra og mellom Skandinavia. Vi kobler våre tre knutepunkter – København, Oslo og Stockholm – med 125 destinasjoner i Europa, USA og Asia. Inspirert av vår skandinaviske arv og bærekraftige verdier skal SAS innen 2030 redusere det totale CO2 utslippet med 25% og fly med biodrivstoff tilsvarende det samlede forbruket av SAS´ skandinaviske innenrikstrafikk. I tillegg til flyvirksomheten tilbyr SAS ground handling, teknisk vedlikehold og frakttjenester. SAS er en av grunnleggerne av Star Alliance™ og sammen med partnerselskaper tilbys nesten 19 000 daglige avganger til mer enn 1 300 destinasjoner over hele verden.