Flyselskap

Icelandair med biologisk nedbrytbart bestikk

biologisk nedbrytbart bestikk
Foto: Icelandair

Icelandair introduserer biologisk nedbrytbart bestikk ombord.

Vi er et av de første flyselskapene til å ta i bruk miljøvennlig bestikk, og det i god tid før det europeiske forbudet mot engangsbestikk i plast trer i kraft i 2021. Det nye bestikket vil bli introdusert ombord i løpet av de neste månedene.

Bestikket er egnet for både varme og kalde retter. Bestikket, tannpirkeren og embalasjen er laget av maisstivelse.

Biologisk nedbrytbart bestikk

biologisk nedbrytbart bestikk
Foto: Icelandair

Produkter av maisstivelse produserer betydelig mindre drivhusgasser enn tradisjonell plast gjennom sin levetid. Det er ingen netto økning i karbondioksid når de brytes ned, fordi plantene de er laget av absorberer samme mengde karbondioksid når de vokser. I tillegg produserer maisstivelseprodukter ingen giftige avgasser når det forbrennes.

Denne utviklingen er en del av en rekke miljøtiltak som Icelandair introduserer ombord på våre fly og ellers i virksomheten.

 

Om selskapet

Icelandair er det ledende flyselskapet som tilbyr transport til og fra Island og det øvrige Europa. Utover det er Icelandair et attraktivt alternativ til og fra Nord-Amerika. Icelandair tilbyr sikre og pålitelige flyvninger med utsøkt service til destinasjoner på begge sider av Atlanteren.

Flyselskapet har base på Island og utnytter landets gode beliggenhet mellom Nord-Amerika og Europa for å utbygge et stadig voksende internasjonalt rutenettverk med Island i sentrum. Icelandair er en del av Icelandair Group.