Flyselskap

SAS er klar med politianmeldelse og millionkrav

torsdag 11 april 2019 Politianmeldelse og millionkrav
Foto: SAS.

Nå følger det juridiske etterspillet, etter at en dansk kvinne onsdag kveld utløste en nødsituasjon ombord på et SAS-fly, da det var på vei fra den greske øya Zakynthos til København. SAS er klar med politianmeldelse og millionkrav.

Det var angivelig etter en uenighet med et besetnings medlem om håndbagasje og plassering av denne, at kvinnen valgte å åpne en av flyets dører, hvorpå en nødsituasjon ble utløst.

Mens flyet var parkert, åpnet en utagerende passasjer døren. Dette betyr at utgangen har blitt åpnet – og at vi ikke kan fly på det flyet i kveld (onsdag). Vi må ha teknisk personell på plass for å reparere flyet.

Tonje Sund, pressetalsperson hos SAS.

Det vil nå få konsekvenser for henne, forteller SAS til nettstedet Standby.dk.

Politianmeldelse og millionkrav

SAS har som vår policy å anmelde saken til politiet. Jeg vet ikke om det blir til politiet i Hellas eller Danmark.

Freja Annamatz, pressetalsperson hos SAS til nettstedet.

Hun sier videre at ifølge SAS regler er passasjerer ansvarlig for slik skade på et fly.

Flyet må nå repareres og gjøres klar til å kunne fly igjen. Akkurat som det har vært utgifter for andre passasjerer som skulle til hotellet for natten. Hvor mye det koster SAS i det hele tatt, vet jeg ikke. Utover det har vi ingen kommentarer.

Kom hjem torsdag

Passasjerene kom hjem til Københavns lufthavn Kastrup torsdag ettermiddag. Men uten den anmeldte kvinnen. SAS ville ikke ha henne med få flyvningen. Hvordan – og om – hun har kommet hjem er ikke kjent.

I tillegg til politianmeldelsen kan kvinnen se fram til krav om erstatning av flere millioner kroner fra SAS.

Det er fortsatt ukjent hvor stor den endelige regningen vil være, men det vil bli en betydelig mengde.

Alle 161 passasjerer og minst seks besetningsmedlemmer måtte bli innkvartert på hotellet, flyet måtte repareres, et annet fly måtte bli sendt for å hente passasjerene og endelig kunne flyet ikke bli inkludert i SAS produksjon som planlagt. SAS har dermed også tapt inntjening som følge av hendelsen.