Flyselskap

Singapore Airlines møtte fugleflokk i Paris

fugleflokk i Paris
Foto: Liew / Facebook. Møtte en fugleflokk i Paris.

 

Et fly fra Singapore Airlines (SIA) ble forsinket etter at det ble hilst ganske fjærete og blodig velkommen da det landet i Paris torsdag morgen (11. juli).

En SIA-talsperson forteller at Flight SQ336, en Airbus A380 med 311 passasjerer, traff  en rekke fugler da maskinen skulle lande ved Charles de Gaulle flyplass.

Bilder av hendelsen som er lagt ut på Facebook, viser vingene og nesen til flyet som er smurt med flere flekker av det som ser ut til å være blod.

Andre bilder viser kadaver av døde fugler klemt inn i flyets landingsmekanisme.

Mens posten som fulgte med bildene foreslo at hendelsen skjedde på lørdag morgen, forteller SIA at det skjedde på torsdag.

Foto: SIA.

Fugleflokk i Paris

Etter inspeksjoner på bakken og litt rengjøring ble flyet klarert operativt. Maskinen gjennomførte  retur flyvningen SQ335 til Singapore, med 45 minutters forsinkelse.

 

Flest birdstrikes på Gardermoen

I Norge blir det hvert år registret over 700 kollisjoner mellom fly og fugl, såkalte «birdstrike».

Gardermoen er den flyplassen i Norge med flest registrerte birdstrikes i 2018. Flyplassen har meldt inn 54 tilfeller hittil i år. Sola i Stavanger har nest høyest antall tilfeller med 43 birdstrikes, mens Flesland i Bergen er registrert med 41 hendelser.

Foto: Wikimedia commons.

Det mest kjente tilfellet med birdstrike er fra 2009. Da nødlandet et passasjerfly av typen Airbus A320  på Hudson-elven i New York etter at gjess ble sugd inn i flyets jetmotorer.

Ifølge tall fra Den internasjonale organisasjonen for sivil luftfart (ICAO), er det registrert 65.139 tilfeller med kollisjoner mellom fugler og fly i tidsperioden 2011 til 2014, skriver luftfartsnettstedet MRO Network. ICAO får inn rundt 10.000 meldinger om birdstrikes årlig, men venter at tallet vil øke ettersom rapporteringssystemet blir stadig bedre.

Om selskapet

Singapore Airlines startet opp i 1972 med 10 fly til 22 destinasjoner. Helt siden oppstart har selskapet hatt som mål å være markedsleder innen lufttransport. Singapore Airlines arbeider derfor kontinuerlig med modernisering og innovasjon.

I dag er selskapet det mest prisbelønte flyselskapet i verden, og ble blant annet i 2018 kåret til verdens beste flyselskap i den prestisjetunge «Travellers’ Choice Awards for Airlines».

Som medlem av Star Alliance skrev Singapore Airlines luftfartshistorie i oktober 2007. Da lettet verdens verdens største passasjerfly – Airbus A380. I 2013 satte selskapet en ny standard for flyreiser i Premium klassene, og i 2017 lansrte Singaporer Airlines “hotellrom” i luften i First Class og dobbeltseng i Business Class om bord på sine fly av typen A380. Den 11. oktober 2018 skrev selskapet seg nok en gang inn i luftfartshistorien med premieren på verdens lengste flight fra Singapore til New York med flytypen; A350-900 ULR.

Singapore Airlines flyflåte består av 110 passasjerfly med ytterligere 119 i bestilling og opsjon. Rutenettverket omfatter 104 destinasjoner i 37 land.