Flyplass Flyselskap

Tysk mann har flyttet inn på Oslo lufthavn

har flyttet inn på Oslo lufthavn
Foto: Avinor

En tysk mann i 50 årene skal i følge rb.no ha flyttet inn i terminalen rundt 10. juli. Mannen har retur billett til Tyskland 1. august 2019, og er pengelens.

Siden senest 10. juli har han oppholdt seg inne på terminalen. Han har ingen penger, men en billett tilbake til Tyskland 1. august. Han var med andre ord flyttet inn på Oslo lufthavn.

Han sier han venter på å fly hjem den 1. august. Han har blitt bortvist et par ganger allerede, men vender likevel tilbake til flyplassen igjen. Det er en liten nøtt for oss dette.

Ronny Årstein, operasjonsleder i Øst politidistrikt til rb.no.

Dette er likevel ikke et enestående tilfelle, skal man tro politiførstebetjenten.

– Mange kan nok sammenligne dette med Tom Hanks-filmen (Terminalen) der hans karakter blir sittende fast på terminalen i lang tid, men vi ser fra tid til annen at mennesker kommer seg inn i landet uten midler til å ta vare på seg selv.

Hagen kan ikke nøyaktig stadfeste hvor mange tilfeller man har i løpet av året, men regner med at det er mellom 8–10 tilfeller der personer tar seg inn i landet og ender opp på hovedflyplassen uten midler.

Foto: Dreamworks.

Flyttet inn på Oslo lufthavn – Terminalen

Terminalen er en amerikansk spillefilm fra 2004 regissert av Steven Spielberg. Den handler om en mann som strander på John F. Kennedy internasjonale lufthavn og som hverken får innreisetillatelse til USA og heller ikke kan reise hjem pga. en pågående revolusjon. I hovedrollene spiller Tom Hanks og Catherine Zeta-Jones.

Viktor Navorski (Tom Hanks) er en mann fra det fiktive landet Krakozhia som kommer til New York for så å finne ut at mens han var ombord i flyet har revlusjonære overtatt landet han kommer fra og dernest at hans pass er ugyldig. I og med at han er statsløs i det han kommer til New York blir han tvunget til å være på flyplassen i hele ni måneder, uten mulighet til å komme inn i USA eller dra tilbake. Han skaper mange vennskap blant de ansatte i Terminalen, deriblant flyvertinnen Amelia Warren (Catherine Zeta-Jones).

Kilder: rb.no / WIKI