Flyselskap

British Airways og Lufthansa suspenderer Kairo ruten

British Airways og Lufthansa
LONDON, UK:
British Airways Boeing 787-9. Foto: British Airways.

 

I går kom British Airways kunngjøringen om at flyvningene til Kairo blir  midlertidig innstilt  i syv dager. Ifølge CNN ble dette gjort av flyselskapet “som en forholdsregel for å tillate videre vurdering”.

Samme dag sa tyske flyselskapet Lufthansa at de også suspenderer flyvninger til Kairo. Nå har både British Airways og Lufthansa innstilt flyvninger til Kairo.

Terrorisme mot luftfart

Kunngjøringen kom samtidig at det britiske utenriksdepartementet varslet sine borgere at de som reiser til Egypt, kunne møte en “økt risiko for terror mot luftfart”.

En del av rådgivningen som er skrevet av Utenriksdepartementet er som følger:

Da sikkerheten har høyeste prioritet for Lufthansa, har selskapet i dag besluttet å innstille flyvningene til Kairo inntil videre, mens det blir foretatt en vurdering av situasjonen.

Lufthansa-talsperson til Tagesschau, nyhetssendingen på kanalen ARD.

Passasjerer om bord på en BA-flygning fra Heathrow til Kairo har fått beskjed om at flygningen er innstilt. Og at det ikke vil bli noen alternativ flygning på en uke, melder BBC.

Ifølge kanalen opererer imidlertid alle andre flyselskaper som normalt fra flyplassen i Egypts hovedstad, men lørdag kveld sa altså Lufthansa at de også innstiller sine flyvninger.

Ifølge The Independent / Reuters rapporterer tre sikkerhetskilder i Egyptisk flyplass om at britisk personale sjekket sikkerhet på Kairo flyplass på onsdag og torsdag.

British Airways og Lufthansa
British Airways og Lufthansa innstiller flyvninger til Kairo. Foto: Lufthansa.

British Airways og Lufthansa

Ifølge CNN-rapporten sier British Airways at sikkerhet og sikkerhet for sine kunder og mannskap var prioriterte:

Vi vurderer løpende våre sikkerhets opplegg ved alle våre flyplasser rundt om i verden, og har innstilt ruten til til Kairo i syv dager som en forholdsregel for å gi ytterligere vurdering.

Lufthansa Gruppen

Lufthansa-konsernet er en globalt operativ luftfartsgruppe med totalt 550 datterselskaper og tilknyttede selskaper. Lufthansa-konsernets største forretningssegment er passasjerflyselskaper, som Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines og Brussels Airlines, samt Germanwings og Eurowing.

Lufthansa er Tysklands nasjonale flyselskap, og et av verdens største målt i antall fraktede passasjerer. Selskapet har sine hovedkontor i Köln i Tyskland. Lufthansa opererer også i Norge, med ruter fra Bergen, Oslo og Tromsø til forskjellige tyske byer.

Lufthansa var et av de fem flyselskapene som etablerte Star Alliance i 1997, en global allianse der bl.a. SAS, Air Canada, Singapore Airlines, United Airlines, Thai Airways og All Nippon Airways inngår. Lufthansa er idag et av verdens største flyselskaper med 90 000 ansatte og virksomheter innen bl.a. catering, teknisk vedlikehold, flyvetrening og frakt foruten ren passasjertrafikk.