Flyselskap

Fyllingsgraden øker og veksten flater ut

Fyllingsgraden øker Norwegian best på langdistanseruter gratis WiFi på langdistanseruter
Foto: Norwegian.

Norwegians trafikktall for juli viser at over 3,7 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden. Fyllingsgraden var på 93,5 prosent, opp et halvt prosentpoeng.

Totalt 3 714 432 passasjerer fløy med selskapet denne måneden. Den totale trafikken (RPK) økte med seks prosent og kapasiteten (ASK) økte med fem prosent.

Trafikktallene viser at veksten flater ut, i tråd med strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet, etter en periode med kraftig ekspansjon og betydelige investeringer. Tallene viser også at passasjerene reiser lengre og at flyene er fullere, noe som betyr at stadig flere velger Norwegian når de skal ut og reise, ikke minst interkontinentalt.

Geir Karlsen fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian.

 

Fyllingsgraden øker

Norwegians langdistanseflyvninger har hatt en kapasitetsøkning på 20 prosent sammenlignet med fjoråret og en fyllingsgrad på 94 prosent. Antall amerikanske reisende øker fortsatt. I juli var om lag halvparten av passasjerene på flyvninger mellom USA og Europa amerikanere.

– Norwegian bidrar til økt verdiskaping i alle marked vi flyr. Økt turisme skaper nye arbeidsplasser, driver økonomisk vekst og sosial utvikling, fortsetter Karlsen.

Norwegian fikk levert én fabrikkny 787 Dreamliner i juli. Selskapet har redusert CO2-utslippene i juli fra 68 til 67 gram per passasjerkilometer sammenlignet med samme periode i fjor. Med en gjennomsnittsalder på 3,8 år, har Norwegian en av de mest drivstoffbesparende og miljøvennlige flyflåtene i verden. Takket være den unge flåten, har selskapet redusert utslippene per passasjer med 30 prosent siden 2008.

Norwegian gjennomførte 99,2 prosent av de planlagte flygningene i juli. Punktligheten var på 68,1 prosent. Punktligheten ble negativt påvirket av generelle sommerforsinkelser i europeisk luftrom utenfor Norwegians kontroll. I tillegg har selskapets bruk av innleiefly påvirket punktligheten negativt.

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, Karibia, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 170 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017 og 2018 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. For sjette år på rad har Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere.