Flyselskap

Thai Airways vurderer ruter til Cebu

Thai Airways vurderer ruter til Cebu
Pressefoto: Thai Airways

 

Thailands nasjonale flyselskap vurderer å starte direkteruter mellom Cebu i Filippinene og Bangkok senere i år. Det følger av at selskapet utvider sin virksomhet til Filippinene, fortalte en representant for selskapet på lørdag.

Selskapet planlegger å “øke frekvensen til Filippinene,” spesielt til Manila. Grunnen er den store økningen av filippinske reisende til Thailand hvert eneste år.

Polapat Neelabhamorn, sjef for Thai Airways i Filippinene og Guam.

 

Thailand opplever en stor vekst av filippinske turister som besøker landet som ferie og fritids reisende. Tourism Authority of Thailand (TAT) rapporterte at rundt 430 000 filippinere reiste til Thailand i 2018, en vekst på nesten 12 prosent fra 2017.

Men Neelabhamorn innrømmer at de står overfor noen utfordringer med å legge til flere ruter på den filippinske hovedstadens allerede overbelastede flyplass.

Thai Airways vurderer ruter til Cebu

For øyeblikket har Thai Airways to daglige rundturer mellom Bangkok og Manila. Ett fullt fly kan frakte rundt 400 passasjerer daglig eller 12 000 månedlig.

 

Vi planlegger å fly til Cebu. Vi venter bare på grønt lys.

Neelabhamorn til ABS-CBN News .

Hvis vi må fly til Manila og Clark, blir det for nær. Cebu er et helt annet marked for oss. Davao ligger også i våre planer. Men vier avhengig av at den nye terminalen ferdigstilles. Den nye terminalen, vil kunne ta i mot større fly , ikke flere avganger la han til.

Nylig lanserte Thai Airways flyreiser til Sendai i Japan, et av flyselskapets identifiserte “viktige markeder.”

De aller fleste av Thai Airways-passasjerer til og fra Manila er fritidsreisende som for det meste drar til Bangkok eller Thailand, Indochina og Europa. Vi imøtekommer også det etniske indiske samfunnet, og flyr dem mest til Delhi.

Tidligere har Thailand kunngjort at det har skiftet fokus på promotering fra hovedstaden Bangkok til mindre kjente og uutnyttede “sekundære byer” som Chiang Mai, Phuket og Pattaya.

Om Toursim Authority of Thailand (TAT)

Tourism Authority of Thailand (TAT) ble grunnlagt i 1960 og var den første organisasjonen i Thailand med spesielt ansvar for å fremme turismen i landet. Det thailandske turistbyrået i Stockholm ble etablert i 2002, og har ansvar for de nordiske og baltiske landene. Det thailandske turistbyrået tilbyr reiseinformasjon til offentligheten, reisebyråer og media og arbeider også for å stimulere innbyggerne i de nordiske og baltiske landene til å reise til Thailand