Flyselskap

SIA har verdens beste kabinpersonale

Foto: Singapore Airlines.

Flypassasjerene har talt; Skytrax World Airline Awards har kåret Singapore Airlines’ kabinpersonale til verdens beste. Det er 21,6 millioner reisende fra over 100 land som har deltatt i kåringen av mer enn 300 flyselskaper verden rundt.

Helt siden 1999 har Skytrax delt ut priser under «The World Airline Awards» basert på en global undersøkelse av flypassasjerers foretrukne flyselskaper. Ved årets prisutdeling, som fant sted ved Paris Air Show, ble Singapore Airlines kabinpersonale hyllet som verdens beste med prisen «The Best Airline Cabin Crew». I følge undersøkelsen er personalet ombord imøtekommende, oppmerksomme, effektive og entusiastiske.

Vi er veldig stolte over denne utmerkelsen. Den er en anerkjennelse av arbeidet som gjøres om bord av våre kabinansatte hver eneste dag. Uansett om man flyr fra København eller Kuala Lumpur – er vårt mål at passasjerene skal oppleve en enestående service hos oss – noe denne prisen bekrefter.

Allan Hoffery, salg- og kommunikasjonssjef i Singapore Airlines i Norden.

Skytrax’ pris for beste kabinpersonale gis til det flyselskapet som har et kabinpersonale som leverer den beste servicen innenfor områder som assistanse ved ombordstigning, imøtekommenhet, oppmerksomhet, effektivitet, informasjonsnivå, assistanse til familier, servering av mat og evnen til å være løsningsorientert.

21,6 millioner flyreisende har stemt fram Singapore Airlines som selskapet med verdens beste personale om bord.

Service er viktig for nordmenn

Hele 35 prosent av nordmenn svarer at et høyt servicenivå om bord er viktig for dem på lengre reiser, viser en undersøkelse gjennomført av YouGov for Singapore Airlines. Det er særlig reisende i alderen 55-74 år som foretrekker et høyt servicenivå.

–Nordmenn har et bevisst forhold til kvalitet og service. Særlig på lengre flyreiser opplever vi at service er en viktig parameter når nordmenn skal velge flyselskap. Derfor er det ekstra hyggelig å kunne fortelle alle våre norske kunder at vi har gått til topps i kåringen som flyselskapet med verdens beste kabinpersonale, sier en fornøyd Hoffery.

Skytrax’ pris er kjent som «The Passenger’s Choice Awards», fordi den utelukkende baserer seg på de reisendes vurderinger.


Singapore Girls var opprinnelig en markedsføringskampanje som ble lansert i 1972. Den franske designeren Pierre Balmain fikk i oppdrag å lage en uniform ut av drakten sarong kebeya. Konseptet har blitt kritisert, og mange mener det er sexistisk: jentene er ifølge kritikerne trent i å behage menn med sitt vakre utseende og nesten selvutslettende servicevilje. Imidlertid har Singapore-avisen The Straits Times skrevet å fjerne jentene er som å ta Mikke mus ut av Disneyland. Selv opplevde jeg ikke jentene som underdanige, men heller som svært profesjonelle og alltid med en frisk, smart replikk med drinken og maten. Det går an å være å både flott og smart.

Om Skytrax’ World Airlines Awards

  • 21,6 millioner flypassasjerer har deltatt i undersøkelsen.
  • Over 300 flyselskaper er inkludert i undersøkelsen.
  • Deltakerne har ikke mottat noen form for betaling eller belønning.
  • Undersøkelsen ble gjennomført fra september 2018 til mai 2019.