Flyselskap

Fjerde måned med passasjerfall

Fjerde måned med passasjerfall Passasjervekst og høyere punktlighet

 

Norwegians trafikktall for august viser at over 3,5 millioner passasjerer valgte å fly med selskapet denne måneden. Enhetsinntektene økte med tre prosent og fyllingsgraden var på 90 prosent, opp 0,4 prosentpoeng. Allikevel er dette fjerde måned med passasjerfall.

Totalt 3 503 913 passasjerer fløy med selskapet denne måneden, det er fjerde måned med passasjerfall på rad. Den totale trafikken (RPK) økte med fem prosent og kapasiteten (ASK) økte med fire prosent.

Trafikktallene viser at flyene er fullere og at enhetsinntektene er høyere. I tråd med strategien om å gå fra vekst til lønnsomhet, flater veksten nå ut. Vi er også godt fornøyd med utsiktene for billettsalget fremover, spesielt på interkontinentale ruter og i Norden.

Geir Karlsen, fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian.

Selskapet har redusert CO2-utslippene i august fra 70 til 69 gram per passasjerkilometer sammenlignet med samme periode i fjor. Med en gjennomsnittsalder på 3,8 år, har Norwegian en av de mest drivstoffbesparende og miljøvennlige flyflåtene i verden. Takket være den unge flåten, har selskapet redusert utslippene per passasjer med 30 prosent siden 2008.

LES OGSÅ: Norwegian selger alle sine aksjer i Bank Norwegian

Norwegian gjennomførte 99,4 prosent av de planlagte flygningene i august. Punktligheten var på 76,2 prosent. Punktligheten ble negativt påvirket av generelle sommerforsinkelser i europeisk luftrom utenfor Norwegians kontroll. I tillegg har selskapets bruk av innleiefly påvirket punktligheten negativt.


Om Norwegian

Norwegian er det femte største lavprisselskapet i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, Singapore, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 170 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). Både i 2015, 2016, 2017, 2018 og 2019 har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax seks ganger. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere.