Flyselskap Tips

Mile Dry Club – følgende flyselskaper er helt tørrlagt

Mile Dry Club
Mile Dry Club medlem Pakistan International Airlines. Foto: Wikimedia Commons

Du har kanskje hørt om “The Mile High Club”, eller “10.000-meterklubben”, som den heter på norsk? Mindre kjent er kanskje Mile Dry Club.

Flyselskapet Emirates har sågar investert 500 millioner dollar i en vingård i Bourgogne, Frankrike. Ifølge en talsperson, tilbyr Emirates “gratis alkoholholdige drikker i alle klasser i luften og lounger på flyplassene.”   Her er en liste over flyselskap som er helt tørrlagte – Mile Dry Club.

 

Mile Dry Club
Foto: Saudia

Saudi Arabian Airlines

På grunn av islamske lover serveres det ikke alkohol på flyvninger til og fra Saudi Arabia. Flyselskapet har tatt dette et skritt videre og serverer ikke alkohol på noen av sine ruter. Du kan heller ikke medbringe alkohol ombord. Ifølge nettstedet Saudi Arabian Airlines: “Alcohol is especially harmful to proper hydration-not a problem as this is not served on board.”

Pakistan International Airlines

I likhet med Saudi Arabian Airlines serverer heller ikke Pakistan Airlines alkohol eller svinekjøtt på grunn av religiøs lover. Imidlertid var det ikke alltid vært slik. Pakistan Airlines sluttet bare å servere alkoholholdig drikke på 70-tallet da all alkohol ble forbudt i Pakistan.

Men Pakistan Airlines er mer pragmatiske enn mange andre selskaper som ikke tilbyr alkohol. De ser mellom fingrene med passasjerer som bringer med egen drikke ombord. Litt diskresjon kreves, og hæla i taket blir neppe godtatt.

 

Dry Mile Club
Mile Dry Club medlem Royal Brunei. Foto: Wikimedia Commons

Royal Brunei Airlines

Royal Brunei er unik for denne typen lister, da flyselskapet ikke serverer alkohol, men folk som medbringer egen alkohol og ber om at det skal serveres, kan nyte et glass eller to. Men dersom du lander i landet Brunei, vil alkoholen bli tatt fra deg, så planlegg deretter.

EgyptAir

En talsperson for Egyptair forteller : “Vi serverer ikke alkohol på flyene våre, men vi er glade for å kunne tilby glass og is til våre passasjerer på utvalgte ruter.” Rent praktisk gir dette at hvis du medbringer egen alkohol, vil kabinbesetningen gjerne servere vin eller sjenke ølet du har medbragt.

 

Iran Air

Fordi Iran Air er den nasjonale transportøren for Iran, en islamsk nasjon, blir det ikke servert alkohol på noen av deres flyreiser. Hvis du er kvinne og flyr til Iran, må du dekke til hodet, men menn trenger ikke gjøre noe spesielt. Iran Air er heller ikke kjent for å være et flyselskap i tide, så kanskje ikke stoler på noen forbindelser.

 

Andre Mile Dry Club selskaper

  • Afriqiyah Airlines
  • Air Arabia
  • Jazeera Airways
  • Indiske flyselskaper på innenriks markedet
  • Malindo
  • Bahrain Air