Flyselskap SAS EuroBonus

Hvor settes SAS A350 i trafikk ?

tilbud 3 oktober 2019

Den første maskinen står fremdeles på Airbus fabrikken i Toulouse, men den har vært planlagt i noen tid i SAS sitt kommende ruteprogram.

Den første ordinære rute-flyvningen finner sted den 28. januar 2020 på ruten mellom København og Chicago, som frequentflyer.no tidligere har skrevet om. Planene for hva som vil skje før den tid begynner nå å falle på plass. Leveransen som for øyeblikket er planlagt de siste dagene i november da piloten Thomas Lunding vil fly den første maskinen fra Toulouse til basen i København.

Der skal maskinen gjennomgå noen mindre modifikasjoner og også få det endelige utstyret om bord før det er på tide å vise det for publikum og i første omgang for pressen. Etter alt å dømme vil det ble foretatt en liten signingsferd med en visnings tur på ruten København – Oslo – Stockholm – København midt i desember. Alle detaljer er ennå ikke klare.

SAS A350
Foto: SAS på Twitter.

Uten passasjerer

Fremfor alt bør imidlertid de to månedene fra levering til trafikkstart vies trenings flyvninger for å trene cockpit og kabin. I motsetning til blant andre Norwegian og Finnair, som satte sine nye B787 og A350 i det vanlige europeiske rutenettet i løpet av innkjøringsperioden, har SAS bestemt seg for å gjøre det meste av øvingsflyging uten passasjerer.

Det blir i stedet  korte flyvninger fra Kastrup til Billund, Aarhus, Malmö og noen andre flyplasser i nærheten, alt for å gi pilotene som hittil har fløyet maskinen i simulator, en rekke start- og landinger “live”.

Når SE-RSA, Ingegerd Viking settes i ordinær rutetrafikk, er de neste A350-maskinene på vei til flåten. Men før de er klare til å fly, er det først og fremst turnusfly til USA og Asia som holder seg innenfor en 24-timers rotasjon. Når flere A350-er er på plass, er det mulig å begynne å bygge “slingene” som trengs for lengre ruter. Sannsynligvis vil det være noe blanding av flytyper.

 

SAS A350 våren 2020

For øyeblikket ser rute programmet for SAS A350 slik ut frem til sommeren:.

  • SK 943/944: CPH-ORD 28. januar – 6. juni 2020.
  • SK 995/996: CPH-PEK 29. februar – 5. juni 2020.
  • SK 901/902 CPH-EWR 29. mars – 7. juni 2020.

 

SAS A350 sommeren 2020

Deretter blir de nye maskinene distribuert på forskjellige lengre slinger med følgende destinasjoner:

  • SK 965/966: CPH-HKG 6. juni inntil videre
  • SK 932/933: CPH-LAX 8. juni inntil videre
  • SK 935/936: CPH-SFO 8. juni inntil videre
  • SK 983/984: CPH-NRT 9. juni inntil videre
  • SK 997/998: CPH-PVG 10. juni inntil videre

Har du fått bestilt bonusreise ombord på den nye SAS maskinen enda ?


Nye medlemmer hos Awardfares.com mottar 20% rabatt på tilbud gjennom frequentflyer.no