Flyselskap

Norwegian og JetBlue inngår intensjonsavtale

Norwegian og det amerikanske flyselskapet JetBlue inngår en intensjonsavtale om samarbeid. Samarbeidet vil gjøre det mulig for begge lavprisselskapenes kunder å enkelt bestille videreforbindelser i én og samme transaksjon.

JetBlue har et betydelig rutenettverk i USA, Karibia og Latin-Amerika, mens Norwegian kan tilby en rekke transatlantiske ruter og et stort rutenettverk i Europa. Samarbeidet vil gjøre det mulig for kunder å bestille gjennomgående flyreiser i én enkelt transaksjon på tvers av begge selskapers rutenettverk. Målet er at gjennomgående billetter vil være tilgjengelig på begge selskapers nettsider.

Dette samarbeidet vil gi reisende enda flere valgmuligheter. JetBlue er det største flyselskapet på flere av våre største USA-baser, som New York og Fort Lauderdale. Noe som vil gi våre og JetBlues kunder tilgang til et stort rutenett på begge sider av Atlanteren. JetBlue er en ideell samarbeidpartner for oss ettersom selskapet har en betydelig tilstedeværelse i USA, Karibia og Latin-Amerika.

Geir Karlsen, fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian.

 

intensjonsavtale
3 baser i USA hvor Jetblue er stor aktør. FLL Fort Lauderdale i Florida, JFK John F Kennedy, New York og BOS Boston,Massachusetts.

 

 

Intensjonsavtale – 3 hubber i USA

På de tre knutepunktene New York JFK, Boston og Fort Lauderdale kan Norwegians reisende få tilgang til 60 ruter innad i USA, samt 40 ruter til Karibia og Latin-Amerika. JetBlues kunder kan fly med Norwegian på flere enn 20 ruter til Europa.

Dette samarbeidet vil gi reisende sømløse videreforbindelser innenfor JetBlues robuste rutenettverk i USA, Karibia og Latin-Amerika, kombinert med Norwegians spennende destinasjoner i Europa. Norwegian og JetBlue deler visjonen om at økt konkurranse og lavere priser gagner kundene, spesielt på transatlantiske ruter dominert av skyhøye priser, nettverksselskaper og allianser. Dette samarbeidet vil gi reisende større valgmuligheter.

Robin Hayes, konsernsjef i JetBlue.

Kunder vil kunne bestille gjennomgående billetter med Norwegian og JetBlue på begge selskapers nettsider i løpet av første halvdel av 2020. Kunder vil da også kunne sjekke inn bagasjen hele veien.

intensjonsavtale
Pressefoto: Jet Blue.

Om JetBlue

Gründer av selskapet var David Neeleman som meldte om sine planer i februar 1999 og bestilte fly fra Airbus. Den første flygningen til jetBlue fant sted 11. februar 2000 mellom New York JFK og Fort Lauderdale. JetBlue var et av få selskap som klarte å gå med overskudd selv etter terrorangrepet 11. september. I 2002 fikk selskapet levert underholdningsutstyr med skjerm i hvert sete som ga alle passasjerene mulighet til å se på fjernsyn.

JetBlue er et av de største lavprisselskapene i USA. De frakter mer enn 42 milloner passasjerer i året til over hundre destinasjoner i USA, Karibia og Latin-Amerika. Selskapet har 22 000 ansatte, de har vunnet flere kundepriser og tilbyr gratis WiFi på sine flyvninger.