Bonus Program Flyselskap SAS EuroBonus

United devaluerer MilagePlus opptjening i Star Alliance™

tredje kjønn i sitt bookingsystem United Airlines og Expedia United devaluerer MilagePlus

 

Noen flyselskaper er verdt mer enn andre når United Airlines igjen reviderer i bonusprogrammet sitt. United devaluerer MilagePlus opptjening, og det går utover United reisende med blant annet SAS.

Star Alliance, er den første alliansen av flyselskaper og ble dannet i 1997 av blant annet SAS. Alliansen har vokst til å omfatte nesten 30 flyselskaper. Til tross for størrelsen, er tanken bak alliansen at den vil gi både flyselskaper og passasjerer fordeler, inkludert sømløse rutenettverk og tilgang til lounger rundt om i verden. En viktig del av dette systemet er bonusprogrammene og muligheten, gjennom sitt eget bonusprogram, til både å tjene og bruke bonuspoeng hos de forskjellige flyselskapene som er inkludert i Star.

 

United devaluerer MilagePlus opptjening i Star Alliance™

Men nå er United Airlines, det eneste amerikanske flyselskapet med i alliansen. De har også “startet på nytt# i bonusprogrammet sitt. Det får konsekvenser ikke bare for de som flyr med United, men også for andre medlemsflyselskaper. Uniteds bonusprogram, Mileage Plus, har nå, når det gjelder opptjening fra andre flyselskaper, tre trinn og fokuserer først og fremst på sine egne lojale og frekvente reisende. Med en billett fra United havner passasjerene i den første gruppen og får god poengfordeling på flyene sine. I den andre gruppen er det tolv flyselskaper som United har kalt “Preferred Star Alliance Airline”. Forente passasjerer i denne gruppen, når de flyr i selskapene som United dermed betyr er “bestevenner”, får en anstendig poengfordeling for sine billetter. Den tredje gruppen, litt uforsiktig kalt “Other Star Alliance Partners” på forente språk, består av 19 flyselskaper og de blir dermed ikke ansett som viktige og gir betydelig dårligere poengopptjening i Mileage Plus, eller i klar tekst at United devaluerer MilagePlus opptjening i Star Alliance nettverket.

Hvordan United Airlines har resonnert da de forskjellige flyselskapene ble rangert, er ikke klart, men SAS, som var et av de opprinnelige medlemmene av Star Alliance™, har tydeligvis hatt en kald hånd da den ble plassert i den tredje gruppen, sammen med blant andre Edelweiss og Croatia Airlines.

Disse regner United Airlines som “Preferred Star Alliance Airline

 • Air Canada
 • Air China
 • Air New Zealand
 • All Nippon Airways
 • Austrian Airlines
 • Avianca
 • Azul Brazilian Airlines
 • Brussels Airlines
 • Copa Airlines
 • Eurowings
 • Lufthansa
 • SWISS International Airlines

Diamant medlemmer

Disse flyselskapene er en del av den tredje gruppen “Other Star Alliance Partners”

 • Aegean Airlines
 • Air Dolomiti
 • Air India
 • Asiana Airlines
 • Kroatia Airlines
 • Edelweiss
 • EgyptAir
 • Ethiopian Airlines
 • EVA Air
 • Juneyao Air
 • LOT Polish Airlines
 • Olympic Air
 • SAS
 • Shenzhen Airlines
 • Singapore Airlines
 • South African Airways
 • TAP Air Portugal
 • Thai Airways International
 • Turkish Airlines

Foreløpig kun opptjening og ikke uttak

Endringen fra United gjelder i første omgang kun for opptjening, men man kan vel anta at dette er første skritt i feil retning for tilgang på UA-plasser ved bonusreiser.

@frequentflyer anbefaler fortsatt å benytte søke-motoren www.awardfares.com for planlegging av bonusreiser i Star Alliane.

United devaluerer MilagePlus