Bonus Program Credit cards Flyselskap

American Express ekstrakort uten ekstra kostnad

American Express ekstrakort

Det ble presentert som en nyhet for ca. ett år siden. Endelig kan innehavere av SAS American Express co-branded kort bestille American Express ekstrakort uten kostnad.

 • På Classic og Premium kan du få et ekstrakort gratis, og ytterligere tre ekstra for henholdsvis 300 og 540 kroner per stykk per år.
 • På Elitekortet vil du kunne få inntil tre ekstrakort gratis, og ytterligere et kort for 540 kroner per år
 • De nye kortene vil ikke være kredittkort, men betalingskort. Det betyr at hele fakturaen må betales ved forfall. Det vil derfor heller ikke være noen definert kredittgrense, men en grense som baseres på brukshistorikk.
American Express ekstrakort
Du bestiller gratis ekstrakort fra American Express hjemmeside i innlogget modus. Bruker må ha BankID for å identifisere seg.

Alle SAS EuroBonus-poeng som dine ekstrakortmedlemmer tjener samles på din konto. Sammen oppnår dere bonusreisene raskere.

 

 • Ekstrakort inngår nå uten ekstra kostnad*
 • Alle Ekstrapoeng samles på din konto
 • Del fordelene dine med andre

Faktureringskort i stedet for kredittkort

Den største endringen er at de nye kortene ikke lenger er kredittkort, men utstedes som faktureringskort. Det betyr at innehavere av de nye kortene ikke lenger kan utsette betalingen som ved et sedvanlig kredittkort – nå må alt du bruker hver måned betales ved forfall.

Det er ikke kredittkort, men kunden får 14 dagers betalingsfrist, noe som innebærer at en transaksjon gjort i starten av fakturerings-syklusen kan gi opptil 45 dagers betalingstid.

Betaler du ikke alt innen forfallsdato blir du belastet forsinkelsesrenter og eventuelle øvrige gebyrer, som regulert av norsk lov. I skrivende stund har forsinkelsesrente en sats på 8,5 prosent.

American Express ekstrakort – vilkår

Kort som er tilknyttet SAS EuroBonus reguleres av særskilte vilkår som gjelder mellom kortmedlemmet og Scandinavian Airlines System (SAS). SAS utdeler EuroBonus-poeng til kortmedlemmet gjennom debiteringer fra kontoen. Du mottar følgende EuroBonus-poeng for hver 100 kroner som Debiteres fra kontoen:

 • SAS EuroBonus American Express Classic Card 10 poeng
 • SAS EuroBonus American Express Premium Card 15 poeng
 • SAS EuroBonus American Express Elite Card 20 poeng

Du vil ikke motta EuroBonus-poeng for følgende Debiteringer:

 • kontantuttak/Express Cash fra eksempelvis minibank, bank eller postkontor, saldooverføringer, kjøp av American Express Travellers Cheques (reisesjekker), kjøp og veksling av valuta, samt ved administrasjonsgebyrer eller andre avgifter knyttet til gjennomføringen av disse transaksjonene; eller
 • kostnader ved betalingspåminnelse, inndriving av pengekrav og inkasso, samt øvrige kostnader og avgifter, eksempelvis ved forsinket betaling av faktura. Du mottar heller ikke EuroBonus-poeng for tilbakebetaling til kontoen på grunn av reklamasjoner eller lignende.

American Express kan enten på egenhånd, eller sammen med SAS, utdele ytterligere EuroBonus-poeng i tillegg til den normale inntjeningen ved debiteringer fra kontoen.

* Et ekstrakortmedlem har intet betalingsansvar for debiteringer som vedkommende belaster kontoen med. Som hovedkortmedlem er du den betalingsansvarlige for samtlige debiteringer på kontoen.