Bonus Program Flyselskap

Lufthansa med endring i Miles and More

endring i Miles and More

I forrige uke sendte Lufthansa et brev til  sine Miles and More-medlemmer hvor de informerte om endringer i det lojalitetsprogrammet.

Opprinnelig var bare et begrenset antall detaljer som ble gjort tilgjengelige, mens vi nå har en komplett oversikt over det nye programmet.  Alle disse endringene kommer etter at Lufthansa Miles & More gikk over til et inntekts basert system i 2018, og devaluerte også poengene tidligere i år, med økte uttaks grenser. Nå blir det endring i Miles and More.

endring i Miles and More
Lufthansa First Class – Foto: Lufthansa.

Lufthansa lar deg opptjene statuspoeng og bonuspoeng

Fra 1. januar 2021 vil du ikke lenger tjene status basert på en multiplikator av avstanden som er fløyet, men snarere tjener du status basert på å tjene et visst antall poeng. Merk at dette ikke endrer hvordan du opptjener bonuspoeng, men dette påvirker bare statuspoeng.

Poengene du tjener vil variere basert på hytta du flyr, og om du flyr en kontinental eller interkontinentale flytur:

  • I Economy class vil du opptjene 5 statuspoeng for kontinentale reiser, og 15 statuspoeng for interkontinentale reiser.
  • I Premium Economy class vil du opptjene 5 statuspoeng for kontinentale reiser, og 20 statuspoeng for interkontinentale reiser.
  • I Business Class vil du opptjene 10 statuspoeng fore kontinentale reiser, og 50 statuspoeng for interkontinentale reiser.
  • I First Class vil du opptjene 10 statuspoeng for kontinentale reiser, og 70 statuspoeng for interkontinentale

Det er ganske overraskende at den billigste prisen i en kabin vil tjene samme antall statuspoeng som den dyreste prisen.

 

Lufthansa gruppen bestiller
Kun reiser med Lufthansa gruppen vil gi deg mulighet til Status Poeng hos Miles & More.

Bonuspoeng vs. Statuspoeng

Etter de nye reglene får programmet har Miles & More både “bonuspoeng” og “statuspoeng.”

Hvis du flyr et av følgende flyselskaper vil du tjene “statuspoeng” (dette er enten Lufthansa Group-flyselskaper, eller flyselskaper som benytter Miles & More som sitt lojalitetprogram.

I mellomtiden vil reiser med andre partner selskaper (Star Alliance) bare opptjene bonuspoeng (og ikke “statuspoeng”). Mens bonuspoeng fortsatt kan telle mot status, må du opptjene et minimum antall kvalifiserende poeng for å oppnå status.

Nye statuskrav – endring i Miles & More

  • Frequent Traveller-status vil kreve 160 poeng, og halvparten av dem må være kvalifiserende poeng.
  • Senator status vil kreve 480 poeng, og halvparten av dem må være kvalifiserende poeng.
  • HON Circle-status vil kreve 1500 poeng, som alle må være kvalifiserende poeng.

En positiv endring er at du historisk sett ikke har kunne oppnå HON Circle-status basert på flyreiser i økonomiklasse hos Lufthansa. Dette endres nå.

Status vil bare være gyldig i et år

Historisk har Lufthansa-status vært gyldig i to år, selv om det med det nye programmet bare vil være gyldig i ett år. Jeg ser på dette som en kraftig stor devaluering. Merk at hvis du oppnådde status i 2020, vil den fortsatt være gyldig i to år i henhold til de gamle reglene, så denne regelen vil bare gjelde for å tjene status fremover.

Livstidsstatus

Fra og med 2021 kan du også opptjene Frequent Traveler- og Senator-status som du beholder livet ut:

  • Lifetime Frequent Travel: 7 500 kvalifiserende poeng
  • Lifetime Senator: 10 000 kvalifiserende poeng og minst 10 år som Senator

Det er med andre ord kun kvalifiserende poeng fra Lufthansagruppen som teller mot livstidsstatus. Det er fortsatt ingen planer om å tilby HON Circle-medlemskap på livstid.