Bonus Program Credit cards

Ny fordel for American Express Platinum™

beste kredittkortene Ny fordel for American Express lounge

Kredittkortet American Express Platinum™ var egentlig dømt ut av “kredittkortstokken” i forbindelse med juleoppryddning i lommeboken. Kortet har frem til dags dato ikke levert helt til forventningene. Med en årspris på NOK 6 600, forventer man litt ekstra, nå lanseres en ny fordel for American Express Platinum. Lounge-on-the-go.

Tirsdag den 10. desember 2019 lanserte American Express Platinum  Lounge on-the-go på Gardermoen, på innlandsterminalen A8. Du finner Lounge on-the-go på Cafe Ritazza innenfor sikkerhetskontrollen.

Ny fordel for American Ny fordel for American Express
Ny fordel for American Express Platinum™ – Lounge on the go – Caffe Ritazza ved gate A8. Foto:SSP.

Frokostpakke (klokken 06:00–11:00):

 • Smørbrød, valgfri liten varm drikke, Imsdal vann

Lunch-/ middags-pakke (klokken 11:00–22:00):

 • Valgfri wrap eller salat, liten varm drikke, Imsdal vann

Hos Ritazza får du deilig baristakaffe, bakervarer og spennende småretter. Du får også italienske favoritter som tiramisù, håndlaget focaccia og italienskinspirerte burgere. Ritazza har glutenfri og laktosefri alternativer.

Lounge on-the-go finnes allerede på  Gøteborg Landvetter, Malmö Airport, Luleå Airport, Visby Airport, Kastrup og Helsingfors-Vanta.

Når du kommer til Caffe Ritazza må du fremvise boardingkort og registrere ditt kredittkort i kassen. Tilbudet gjelder en gang per dag for Platinum hovedkortmedlem og Platinum ekstrakortmedlem pluss hver sin gjest. Av administrative årsaker kommer 0,10 kr til å debiteres ditt kort i sammenheng med at du får din frokost- eller lunch-/ middagspakke.

lounge
Foto: SSP.

Hvordan skaffe seg American Express Platinum ?

Hvis du har søkt om lån eller kredittkort så har du nok mottatt et brev i posten med informasjon om at det er foretatt en kredittsjekk og basert på det har du fått en kredittscore. De fleste bryr seg nok mest om de får innvilget søknaden sin eller ikke og har derfor kanskje ikke brukt så mye tid på å sette seg inn i brevet som kom fra Bisnode, Experian eller lignende. Hvis du er en av de som er lei av å få avslag på søknader om lån og kreditt, eller bare er litt over gjennomsnittet interessert i å ha god oversikt over økonomien din, så kan du lese mer her om hva kredittscore faktisk er.

Du har kanskje opplevd å få et brev eller mail der det står at du har en kredittscore på 77 eller 689. Men hva betyr egentlig det tallet?

Når du skal handle på kreditt eller søke om lån, vil du bli vurdert av et kredittselskap. Du får ofte en score på mellom 1 og 100 eller mellom 1 og 1 000. Dersom du ligger helt i laveste del av skalaen, kanskje du burde rydde opp i egen økonomi før du leser videre. Eller ta en sesong med Luksusfellen på TV3 intravenøst.

Scoren skal fortelle om evnen din til å betale i fremtiden. Det er ikke noen svarteliste.

Tallet brukes av banker, kredittkort selskaper eller butikker til å vurdere om du skal få kjøpt varen eller innvilget lånet.

beste kredittkortene Ny fordel for American Express
American Express Platinum ble tilgjengelig i det Norske markedet mot slutten av april. Du kan lese mer om kortet her. Illustrasjon: American Express

American Express benytter Experian

I kredittselskapet Experian bruker de en skala fra 1-1000, men har en lignende risiko-inndeling.

Dersom en person får under 309 i score, anbefaler vi avslag på kreditt eller lån. Men det er viktig å påpeke at vi ikke tar beslutninger, men kun tilbyr anbefalinger.

Øyvind Rød, analysesjef hos Experian.

Hvordan kommer de frem til tallene?

For å komme frem til scoren blir blant annet følgende opplysninger om deg vurdert:

 • Inntekten din de siste tre årene.
 • Om du har noen betalingsanmerkninger.
 • Netto formue.
 • Skatteklasse.
 • Hvor gammel du er.
 • Om du har noen næringsinteresser, for eksempel enkeltpersonforetak – det trekker faktisk ned .

En stabil og høy inntekt trekker tallet opp. Det gjør også fravær av betalingsanmerkninger. Jo eldre du blir, jo tryggere betaler er du, ifølge kredittselskapene.

Få din kredittscore gratis her

lounge

Hos kredittselskapet Experian anvendes skalaen fra 1-1000

 • 1000-734, «veldig lav risiko», anbefaler at kunden blir godkjent.
 • 733-550, «lav risiko»,anbefaler at kunden blir godkjent.
 • 549-443, «medium risiko», anbefaler at kunden blir godkjent.
 • 442-310, «høy risiko», anbefaler ytterligere manuell sjekk av kunden.
 • 309-1, «veldig høy risiko», anbefaler avslag.

Beste kredittkortene – hvordan kan du påvirke dette ?

Det er mer som trekker ned en kredittscore enn opp så for å forbedre sin egen score må man fokusere på å unngå faktorer som påvirker negativt. Det følgende kan trekke ned din kredittscore:

 • Overtrekk av konti, sene innbetalinger av regninger og lignende.
 • Betalingsanmerkninger – uoppgjorte inkassokrav.
 • Insolvens eller gjeldsordning
 • Store svingninger i inntekten da dette indikerer en lite stabil økonomi.
 • Enkeltpersonforetak med betalingsanmerkninger

Dette innlegget inneholder lenker til tjenester fra en eller flere av våre annonsører. Vi kan motta kompensasjon når du klikker på lenker til disse produktene/tjenestene. Vilkårene gjelder tilbudene som er oppført på denne siden.