Flyselskap

Lufthansa fly 8 timer i luften – landet knappe 180 kilometer unna

landet knappe 180 kilometer
Foto: Lufthansa.

Passasjerene ombord på et Lufthansa-fly forrige mandag fløy i gode åtte timer, og landet knappe 180 kilometer fra der flyet tok av fra.

Rute LH404 forlot Frankfurt, Tyskland, og var på stø kurs mot JFK-flyplassen i New York. Flyet ble tvunget til å gjøre en U-sving da den nådde Atlanterhavet på grunn av en feil i flyets hydraulikksystem.
Frankfurt lufthavn er stengt om natten, så flyet ble tvunget til å lande i Köln i nærheten, og passasjerene ble fraktet tilbake til Frankfurt med buss. En talsperson fra Lufthansa forteller sa at flyet gjennomførte en kontrollert sikkerhetslanding og at det ikke var noen problemer til tross for indikator-feilen på flyets hydraulikksystem.

Flyvningen ble gjennomført med en Airbus A340-600 registrert som D-AIHB. D-AIHB er drøyt 16 år gammelt ifølge Airfleets.net. Flyets første flyvning fant sted 10. oktober 2003. Maskinen har vært i tjeneste hos Lufthansa siden leveringen den 24. oktober samme år.

landet knappe 180 kilometer
Skjermbilde: Flightradar24.com

 

Vendereis over Atlanterhavet

Lufthansa-talspersonen forteller at flyet var over Atlanterhavet nær Irland da mannskapet ble klar over en feil på hydraulikksystemet. Videre forteller han at beslutningen om å snu flyet ikke skyldtes en nødsituasjon. Men var et “føre var-tiltak” som følge av bekymring for at flyets landings-utstyr skulle få problemer når det landet i New York.

Men fordi Frankfurt lufthavn er nattestengt fra kl. klokka 23:00 til 05:00 ble flyet sendt til Köln, og passasjerene ble satt på busser tilbake til Frankfurt.

Noen passasjerer ble booket om til den samme flyvningen neste dag, mens andre som ikke hadde endelig destinasjon New York City ble booket om til andre avganger.

Lufthansa talsperson til Business Insider.

Han fortalte at flyet gjennomførte en sikkerhetslanding og at det ikke var noen problemer i Köln til tross for bekymring for hydraulikksystemet. I følge nettstedet Aviation Herald ble passasjerene som gikk av fra Airbus A340, busset til Frankfurt. Denne reisen tar vanligvis rundt to timer, bare en fjerdedel av tiden det tok passasjerene å komme seg til Köln. Nettstedet forteller  at passasjerene ble ombooket til alternative flyvninger når de kom tilbake til tysk Frankfurt.

landet knappe 180 kilometer unna – 8 timer med fly og 2 timer i buss

 

8 timers flyvning og 2 timer i buss, da er man tilbake til utgangspunktet. Google.maps