Flyselskap

Norwegian flytter alle flyruter til San Francisco (SFO)

Glangdistansebase Norwegian frykter direkterute til Singapore strandet i California Norwegian flytter alle flyruter

Norwegian flytter alle flyruter i “Bay Area” til San Francisco International Airport (SFO). Ruter fra Oakland internasjonale lufthavn (OAK) til Oslo Gardermoen lufthavn og Roma-Fiumicino internasjonale lufthavn vil flys fra SFO fra sommeren 2020. Begge rutene er sommer ruter. Begge rutene følger London, Barcelona og Paris som flyttet fra Oakland til San Francisco tidligere i år.

Fra sommersesongen 2020 og fremover vil vi tilby alle våre fem flyvninger i “Bay Area” fra San Francisco internasjonale lufthavn. Det vil bedre posisjonere oss for å bli lønnsomme igjen. Vi vil takke våre partnere og venner på Oakland International Airport for deres enorme støtte under vår periode fra mai 2014 til bare for noen måneder siden. Som det største utenlandske flyselskapet i Bay-området, ser vi frem til å tilby amerikanske reisende uslåelige priser matchet med vårt prisbelønte ombordprodukt og -rutenettverk fra SFO.

Matthew Wood, Senior Vice President Commercial hos Norwegian.

Ruten mellom San Francisco og Oslo starter 30. mars 2020 og fly to ganger ukentlig i sommersesongen, mandager og fredager. San Francisco til Roma-ruten starter 1. april 2020 og opererer tre ganger ukentlig i høysesongen, mandager, onsdager og fredager.

Vi er glade for at Norwegian har gjort SFO til deres foretrukne flyplass for San Francisco Bay Area. Med tillegg til nonstop ruten til Roma og Oslo, kan reisende glede seg over vår eksepsjonelle flyplassopplevelse sammen med Norwegians fantastiske verdier.

Ivar C. Satero, flyplassdirektør ved San Francisco International Airporr (SFO).

Norwegian flytter alle flyruter

Mens vi er utrolig skuffet over tapet av et flyselskap som vi har hatt et tett partnerskap med, så reflekterer vi samtidig over den unektelige suksessen vi har opplevd i å etablere Oakland som en stor portal mellom USA og Europa. Vi har jobbet utrettelig for å promotere Norwegians tilbud og gjøre selskapet til et «husholdningsnavn» her i Bay Area-området, sier flydirektør i Port of Oakland, Bryant L. Francis, i pressemeldingen.

Alle rutene flys med 787-9 Dreamliner med både Premium og Economy klasse. Alle seter har personlig underholdning, USB-ladeporter og en strømadapter. Norwegian er også det eneste flyselskapet som tilbyr gratis WiFi på transatlantiske ruter. Et tilbud som for øyeblikket rulles ut, og vil være tilgjengelig “gate-to-gate”.

Om San Francisco

San Francisco er den fjerde største i California, men i utstrekning er den ikke så stor. Byen sprer seg over en rekke åser – det er over 40 innen bygrensen, og de ulike bydelene har vært sitt særpreg. Chinatown er en av de best kjente, og sies også å være et av de største kinesiske samfunn utenfor Asia. Fisherman’s Wharf, det gamle havneområdet, har i dag et yrende liv, med en rekke restauranter, et gammelt marinefartøy som museum, det berømte akvariumet, og Pier 39 med butikker og underholdning

Bydelen SOMA (South of Market / Yerba Buena) byr på over fem kvadratkilometer med fasjonable restauranter, hippe nattklubber, kunstgallerier og museumer. Russian Hill er bydelen hvor du finner den berømte, svingete Lombard Street, hvor mang en biljaktscene har blitt filmet. I byens eldste bydel, Mission District, finner du i dag de nyeste, kuleste restaurantene og galleriene. De berømte viktorianske husene (kjent som “The painted ladies”) ligger i ved Alamo Square Park i Haight-Ashbury – et klassisk fotomotiv! Er du i humør for litt vietnamesisk, kan du ta turen til Hayes Valley, hvor et lite område blir kalt Little Saigon” på folkemunne. I samme bydel ligger også en av byens eldste handelsområder; Polk Street.