Flyplass Flyselskap

SAS ofret slotpar til fordel for Sälen

skjult egenkapital pengestøtte Kun to piloter SAS ofret slotpar til fordel

SAS første flyvning fra London til Sälen ble omdirigert til Oslo lufthavn Gardermoen. Forklaringen er at Scandinavian Mountain Airport ennå ikke er offisielt godkjent som en internasjonal flyplass.

På lørdag skulle det aller første SAS flyet fra London  ta av med kurs mot den nye Scandinavian Mountain Airport. Det var iallefall planen. Men flyplassen er ennå ikke godkjent som en internasjonal flyplass, og kan derfor ikke motta flyvninger fra London. Formelt handler det om Scandinavian Mountain Airport som fungerer som et såkalt grenseovergangspunkt for flytrafikk til og fra land utenfor Schengen. Storbritannia er ikke medlem av Schengen samarbeidet., og derfor må regelverket i utlendingsloven endres, noe som bare den svenske regjeringen kan gjøre.

Den formelle søknaden fra Malung-Sälen kommune ble sendt til regjeringskontorene i midten av august. Men ingen svar har kommet ennå.

På lengre sikt er dette ingen sak, selv om vi beklager de berørte. Selvfølgelig synes vi også at regjeringskontorene burde ha håndtert kommunens søknad tidligere og raskere. Ruten til oss via Oslo er det som gjelder for våre engelske gjester så langt. Nå kan de fortsette med det i noen uker til før ruten blir kortere og bedre.

Gunnar Lenman, administrerende direktør i Scandinavian Mountains Airport i en pressemelding.

Regjeringskontorene har informert kommunen om at saken vil bli behandlet på regjeringens møte 15. januar. Frem til da vil samtlige SAS-flyvninger fra London bli omdirigert til Oslo Gardermoen. Totalt tre til fem ankomster er berørt, og dette gjelder bare flyreiser som SAS planlegger fra London. Flyreisene fra København og Aalborg blir ikke berørt og flyr i henhold til rutetabell.

SAS ofret slotpar til fordel
SAS ofret slotpar til fordel fordel for flyvninger til Scandinavian Mountain Airport – SCR. Arlanda tapte kampen mot flyplassen i Sälen / Trysil. Foto: SCR

– Vi har bygget denne flyplassen med et langsiktig perspektiv. Det er selvfølgelig ikke det vi hadde til hensikt, men vi vil snart kunne ønske reisende direkte velkommen fra London til vår fine flyplass, fortsetter Gunnar Lenman.

SAS ofret slotpar til fordel for Arlanda

I vintersesongen 2019-2020 vil SAS begynne å fly direkte fra København, Ålborg og London til den nye flyplassen i Sälen/Trysil, Scandinavian Mountains Airport. Fra den nye flyplassen er det kort vei til vel 250 skibakker i Sverige og Norge. De nye rutene gjør det mulig for danske, skånske og britiske snøentusiaster å komme til Skandinavias ledende vintersportområde på en helt ny måte.

Fra nyttårshelgen vil SAS tilby totalt fire nye ukentlige flyvninger til og fra Sälen/Trysil. Rutene fra Danmark og Storbritannia betjenes i vintersesongen frem til påske. Med over 250 løyper i SkiStars anlegg innenfor 25-40 minutters transporttid fra flyplassen gir de nye SAS-rutene helt nye muligheter for å komme til de skandinaviske skistedene og fjellområdene i Sälen og Trysil. Samtidig inngår SAS og Skistar et strategisk partnerskap som blant annet kommer til å forenkle bestillingen av skireiser.

 

Sälen, Sverige

Bare 25 minutter fra Scandinavian Mountains Airport ligger Sälen, Sveriges største skiområde, som består av fire deler, Lindvallen, Högfjället, Tandådalen og Hundfjället. Totalt er det over 100 løyper i området. Bortsett fra skiløp er det også underholdning for familien i form av badeland, fotturer og shopping. I området er det flere ulike typer av hoteller og over 50 restauranter.

 

Trysil, Norge

Norges største skiområde, Trysil, ligger 40 minutters reise fra Scandinavian Mountains Airport. Her er skiløp på alle nivåer, og området er kjent for velpreparerte løyper. Området består av fire sammenhengende skiområder som alle ligger omkring Trysilfjellet. Trysil har i flere år på rad blitt kåret til Norges beste skisted. I området er det mange kjente restauranter og hoteller som alle ligger i tilknytning til bakkene.