Flyselskap

Nye regler for håndbagasje hos Norwegian

håndbagasje hos Norwegian
Foto: Norwegian.

Fra februar får passasjerer som flyr på Norwegians billigste billetter, ikke ta med seg en trillekoffert i håndbagasjen uten å betale ekstra. Nå innføres det nye regler for håndbagasje hos Norwegian.

Informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier til Nettavisen at endringene er en naturlig del av selskapets forretningsmodell.

De som ønsker å ha med seg en liten trillekoffert som legges i hattehyllen om bord, kan betale litt ekstra for dette eller velge en annen billettype, forteller han.

Til nå har Norwegians kunder med flybilletter av typen LowFare, Lowfare+, Flex og Premium hatt mulighet til å ta med seg håndbagasje i form av for eksempel trillekoffert på inntil 10 kilo, som har kunnet ligge gratis i hattehyllen.

Reisende som i dag har for tung eller for stor håndbagasje som overstiger grensene på billetten blir belastet med 550 kroner på innenlandsflyvninger og 750 kroner på internasjonale flyvninger, ifølge hjemmesiden til Norwegian.

Håndbagasje hos Norwegian

Endringene i regelverket innebærer også at vektbegrensningen på innsjekket bagasje øker fra 20 til 23 kilo for enkelte billettyper.

– Samt at kunder med fleksibel billett kan ha med seg en håndbagasje på 15 kilo i stedet for 10 kilo, sier Sandaker-Nielsen til Flysmart24.

I tillegg til håndbaggasjen kan du ta med en pose fra tax-free som du har kjøpt på flyplassen.

Norwegian har som mål å innføre det nye regelverket i februar.

– Vi vil naturligvis sørge for at kundene våre får god informasjon i forkant, opplyser han.

Overfor Flysmart24 presiserer han at billetter som er kjøpt før endringen innføres, ikke vil påvirkes av endringene som kommer.

Om Norwegian

Norwegian er et av de største lavprisselskapene i verden med over 37 millioner reisende i 2018. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 170 fly med en gjennomsnittsalder på 3,8 år. Selskapet er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT).