Bonus Program Flyselskap

Royal Air Maroc blir medlem av Oneworld alliansen

Royal Air Maroc blir medlem
Pressefoto: Oneworld-alliance.

Royal Air Maroc blir medlem  i oneworld®-alliansen fra 1. april 2020, og blir oneworlds første fullverdige medlem på det afrikanske kontinentet og gi enda flere destinasjoner og fordeler for oneworlds medlemmer.

Innlemmelsen av Royal Air Maroc som medlem i oneworld fra 1. april følger etter et 15-måneders implementeringsprogram for å integrere Royal Air Maroc i alliansen. Flyselskapets regionale datterselskap Royal Air Maroc Express vil også melde seg inn som et affiliate medlem i alliansen fra samme dag.

Royal Air Maroc ble først kunngjort som en valgt medlem i New York i desember 2018, uker før oneworld feiret 20-årsjubileum og startet en transformasjon av alliansen. oneworld og Royal Air Maroc vil være vertskap for en seremoni i mars i Marrakesh for å feire at flyselskapet blir fullverdig medlem i alliansen.

Royal Air Maroc blir medlem
Skjermbilde fra Royal Air Maroc.

Royal Air Maroc blir medlem – nytt rutenettverk

Royal Air Maroc vil legge til 39 nye destinasjoner i 23 land til oneworld-nettverket. Selskapet tilbyr flere ruter og alternativer for medlemmer av alliansens medlemsflyselskaper. Den nasjonale flyselskapet i Marokko, Royal Air Maroc, forbinder sin base i Casablanca med over 100 destinasjoner i mer enn 50 land over seks regioner – Afrika, Asia, Europa, Midt-Østen, Nord-Amerika og Sør-Amerika. Disse inkluderer knutepunktene i Amman, Doha, London Heathrow, Madrid, Miami, Moskva Domodedovo og New York, John F Kennedy.

Fra 1. april vil oneworld medlemmer glede seg over hele utvalget av fordeler og tjenester på oneworld når du reiser med Royal Air Maroc. De mer enn en million medlemmene av Royal Air Marocs Safar Flyer lojalitetsprogram vil kunne tjene og innløse priser på alle oneworld medlemsflyselskaper fra 1. april.

 

Hvem er Royal Air Maroc?

Royal Air Maroc (ofte bare kalt RAM) er det nasjonale flyselskapet i Marokko. Selskapet er basert i Casablanca og opererer internasjonale ruteflyvninger fra Marokko til andre deler av Afrika, Asia, Europa og Nord-Amerika. Selskapet flyr også innenriks samt utfører charterflyvninger (inkludert Hajj–flyvninger). Royal Air Maroc ble grunnlagt i 1957 og har sin operasjonsbase ved Mohammed V internasjonale lufthavn (CMN) i Casablanca. RAM vil de neste årene utvide rutetilbudet mot Asia og Afrika. De har flåte på 55 fly ved deres hovedbase i Casablanca, Marokko.

Som du kan se fra kartet ovenfor, har de ganske omfattende utvalg og portefølje av ruter. De dekker hele Vest-Afrika, Vest-Europa, samt noen ruter til Nord- og Sør-Amerika.

På selskapets langruter har de en meget moderne flåte med fem Dreamliners. Ytterligere fire 787-9 er i bestilling.De bruker den eldre Boeing 737-800-serien for sine kortere ruter, men det foreligger planer for å oppdatere flåten snart.

Pressefoto: Royal Air Maroc.

Hvorfor passer Royal Air Maroc som hånd i hanske for Oneworld?

Det er mange grunner til at flyselskapet passer perfekt til Oneworld. Oneworld har lenge vært på desperat søken etter en afrikansk partner. Royal Air Maroc er allerede i tett samarbeid med Oneworld medlemmen Qatar Airways og Iberia.

Det ville ikke være noen flyselskaper i Oneworld som vil legge ned veto vedrørende deres eventuelle medlemskap. Marokko er et veldig populært turistmål, og regnes som er et av de tryggeste landene i Afrika.