Bonus Program Flyselskap

LATAM forlater oneworld alliansen 1. mai 2020

LATAM Boeing 787-9 Dreamliner . Pressefoto: Latam.

LATAM Airlines Group vil avslutte sitt medlemskap i oneworld®-alliansen fra 1. mai 2020, etter gruppens beslutning om å forlate alliansen.

oneworld-fordeler til samtlige LATAM-kunder vil bli tilbudt på oneworld-flyvninger til og med 30. april 2020. LATAM Pass-medlemmer vil ikke motta oneworld-fordeler som tilbys av Royal Air Maroc, som slutter seg til oneworld fra 1. april. LATAM vil ikke tilby fordeler med frekvente reisende fra Royal Air Maroc Safar Flyer.

oneworld medlemsflyselskaper vil fortsette å betjene mer enn 30 flyplasser i Mellom- og Sør-Amerika, med mer enn 100 flyreiser til og fra regionen daglig, tilbudt av American Airlines, British Airways, Iberia, Qantas, Qatar Airways samt medlemsvalgte Royal Air Maroc.

En rekke flyselskaper fra oneworld planlegger å opprettholde avtaler med LATAM etter 30. april. Kunder anbefales å kontakte flyselskapene sine eller besøke flyselskapenes nettsteder for ofte flygeblad for å få mer informasjon.

LATAM Boeing 787-9 Dreamliner. Pressefoto: LATAM.

 

Om LATAM

LATAM Airlines Group S.A. er et flyselskap med baser i Sør-Amerika, dannet etter at flyselskapene LAN og TAM fra hhv Chile og Brasil fusjonerte i 2012. Selskapet er et av de største flyselskapene i Sør-Amerika og flyr til 133 destinasjoner nasjonalt og internasjonalt med en flåte på 319 fly. Dette omfatter flytyper som Boeing 737, Boeing 767, Airbus A318, Airbus A319, Airbus A320 og Airbus A340.

Selskapet ble grunnlagt i 1929 under navnet «Línea Aeropostal Santiago-Arica». I 1932 forandret det navn til LAN Chile (Línea Aérea Nacional Chile). Selskapet var statlig eid frem til 1989 da selskapet ble privatisert og fikk blant annet SAS inn på eiersiden. I 2000 gikk LAN Chile inn i alliansen OneWorld. Selskapet kjøpte seg inn i LAN Peru i 2002 og etablerte samme år selskapet LAN Ecuador. LAN Chile skiftet navn til LAN Airlines i 2004. I 2005 etablerte LAN datterselskapet LAN Argentina.

Om oneworld

oneworld alliansen har 13 medlems flyselskaper i verdensklasse – American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LATAM, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines og SriLankan Airlines, og rundt 30 av deres partnere. Royal Air Maroc er på banen for å være med fra 1. april. Fiji Airways er en oneworld connect-partner. Disse flyselskapene samlet:

  • Betjener 1.100 flyplasser i 180 territorier, med 14.000 daglige avganger.
  • Frakter nesten 550 millioner passasjerer i året på en kombinert flåte på 3500 fly.
  • oneworld medlemsflyselskaper jobber sammen for å levere en overlegen, sømløs reiseopplevelse, med spesielle privilegier og fordeler for hyppige flygeblad, inkludert å tjene og innløse miles og poeng over hele alliansenettverket. Topp kortholder (Emerald og Sapphire) har tilgang til mer enn 650 flyplasser, og tilbys ekstra bagasjegodtgjørelser. De mest faste reisende (Emerald) kan også bruke raske sikkerhetsbaner på utvalgte flyplasser.