Flyselskap

Acceptance flyvning for SE-RSB

Acceptance flyvning
SE-RSB – Hagbard Viking – SAS A350-900 XWB. Foto: Twitterkonto: Frenchpainter

Denne uken hadde SE-RSA Ingegerd Viking sin kommersielle debut på ruten København – Chicago. Parallellt foretas Acceptance flyvning med SE-RSB Hagbard Viking.

I 70 år SAS har vært tro mot tradisjonen med å gi flyene navn etter vikinger. Skikken videreføres når A320neo sluttet seg til kort- og mellomdistanseflåten, dette videreføres for flåten av A350.

De første seks flyene har allerede fått registreringsnummer og navn.

  • SE-RSA Ingegerd Viking
  • SE-RSB Hagbard Viking
  • SE-RSC Orvar Odd Viking
  • SE-RSD Halvard Viking
  • SE-RSE Ingeborg Viking
  • SE-RSF Hjalmar Viking

De to første navne har SAS tidligere brukt til fly som nå er pensjonert. Ingegerd Viking var også navnet på den første Boeing 767-300ER langdistansefly som ble levert til SAS den 29. mars 1989.

“Gode Gamle Hagbar” McDonnell Douglas MD-82 Foto: Wikimedia Commons. AlfvanBeem [CC0]
Hagbard Viking var en av de første McDonnell Douglas MD-82, som SAS mottok i slutten av oktober 1985. Så får vi vente på de to siste Viking navn – og alt annet rundt A350-900 hos SAS.

Acceptance flyvning

Nye SAS Airbus A350 er en flyvende utstilling av teknologi og design. Den nye flymodellen vi også gi deg en enda mer behagelig flytur. Selve flyet byr på fordeler som redusert kabintrykk (høyde) og forbedret luftfuktighet, større bagasjehyller og vinduer og høyere tak.

SAS utformet flere spesialtilpassede funksjoner som gir de reisende en bedre passasjeropplevelse. Når passasjerene kommer om bord, kommer de inn i et lekkert utformet velkomstomoråde med innfelte lys og andre fine elementer.  Under flyturen kan reisende på SAS Business hente forfriskninger i det samme området. SAS ønsker å bidra til velvære og tilbyr for eksempel alkoholfrie drinker og oppfriskende og sunne alternativer.

 

Hit flyr SAS Airbus A350

København CPH – Chicago ORD
fra og med 28. januar.

København CPH – Beijing PEK
fra og med 29. februar.

København CPH – New York City EWR
ra og med 29. mars.

København CPH – Hongkong HKG
fra og med 6. juni

København CPH – Los Angeles LAX
fra og med 8. juni
København CPH – San Francisco SFO
fra og med 8. juni

København CPH – Tokyo HND
fra og med 9. juni

København CPH – Shanghai PVG
fra og med 10. juni