Flyselskap

SAS fraktet 1,9 millioner passasjerer i januar

SAS fraktet
Pressefoto: SAS on Linkedin.

SAS fraktet 1,9 millioner passasjerer i januar. Det er en økning med 3,1 prosent fra 2019. SAS’ punktlighet var på 88,7 prosent i årets første måned.

Yielden, som viser inntekt pr. passasjerkilometer, var på 0,98 svenske kroner, en nedgang på 0,6 prosent. Valutajustert yield var ned 2,8 prosent i januar sammenlignet med fjoråret. Valutajustert pask, som viser enhetsinntekten, falt med 1,6 prosent.

Totalkapasitet (ASK) økte med 1,5 prosent.

Det er tilfredsstillende å se at vår forbedrede operasjonelle kvalitet, kundetilbud og introduksjon av nye drivstoffeffektive fly, gjør at SAS kan styrke sin posisjon.

Rickard Gustafson, CEO i SAS.

Han forteller videre at han gleder seg over at stadig flere kunder ønsker å betale ekstra for biodrivstoff, som er mer bærekraftig. SAS skal presentere sin fullstendige rapport for første kvartal den 26. februar 2020.

SAS har besluttet å forlenge stansen av alle flyvninger til og fra Kina til 29. februar. Det fremkom av en melding tirsdag. Flyselskapet har også stengt salget av alle flyvninger til og fra Shanghai og Beijing til 15. mars. Årsaken til forlengelsen er sikkerheten til passasjerene og de ansatte.

SAS fraktet 1, 9 millioner – her er trafikktall ABC

  • Yield angir inntekten per fløyet passasjerkilometer, eller sete med passasjerbelegg.
  • Fyllingsgraden, eller kabinfaktoren, angir hvor stor andel av flyets seter som er blitt booket. I et fly med 200 seter og en kabinfaktor på 77 prosent vil det dermed være 154 seter med passasjerer.
  • Total kapasitet (ASK) angir hvor mange setekilometer selskapet har fløyet i en periode. Har et fly på 200 seter, fløyet én kilometer har man produsert 200 setekilometer.
  • Inntektsgivende setekilometer (RPK) er antallet setekilometer fløyet der man hadde passasjerer i setene.
  • Deler man RPK på ASK får man fyllingsgraden.
  • Man kan videre regne seg frem til selskapets billettinntekter ved å gange yielden med inntektsgivende setekilometer (RPK).