Flyselskap

Spansk fagforening anmelder flyselskapet SAS

Spansk fagforening
Foto: SAS

Spansk fagforening USO har anmeldt en kollektivtvist mot det skandinaviske flyselskapet SAS og CAE Crewing Services Limted. Saken gjelder en «ulovlig overføring» av seksti kabin besetnings medlemmer av hundre arbeidere som betjener flyselskapet på flyplassen i Malaga.

Forbundet har presentert en stevning denne fredagen i arbeidsretten for arbeidskonflikter i Andalusia (SERCLA). Det er et foreløpig skritt til rettsprosessen for å regulere ansettelsesforholdet og rettighetene til SAS-ansatte, som rapportert i en melding.

Avgjørelsen kommer etter resolusjonen gitt av Arbeidstilsynet om at ifølge USO styrte eksistensen av ulovlig tildeling av arbeidere etter fagforeningens klage og før «passiviteten» i flyselskapet for å regulere situasjonen.

I den korte stevningen til SERCLA fordømmer fagforbundet at SAS Ireland – et datterselskap av SAS – leide CAE Crewing Services Limited til å skaffe arbeidskraft til sine flyruter fra Malaga-basen, gjennom en midlertidig avtale om innleie av besetningsmedlemmer.

CAE fungerer ikke som et vikarbyrå. Alt personell som leverer tjenester til SAS, både piloter og kabinbesetning. Formelt mottar de lønn fra CAE i produksjonsprosessen, men både uniformer og for alle tekniske hjelpemidler leveres fra SAS.

I uttalelsen fra USO.

Fagforbundet hevder at «det dermed er bekreftet at personellet er utsatt for ulovlig overføring av CAE til SAS» og flyselskapet er pålagt å registrere alt dets personell ved basen i Malaga i pensjonsordninger, så vel som dets «integrering på like vilkår «med resten av selskapets øvrige ansatte.

Foto: Wikimedia Commons Mike Burdett from CROMER, UK Category:CC-BY-SA-2.0

Spansk fagforening –  SAS Ireland

Scandinavian Airlines Ireland Ltd, også kjent som SAS Ireland eller SAIL, er et irsk datterselskap av Scandinavian Airlines. Flyselskapet operer utelukkende flyreiser på vegne av SAS. Alle SAS Irlands fly er enten basert i Londons Heathrow og Málagas Costa del Sol-flyplasser, og flyr til Skandinavia.

SAS etablerte sitt Irlandsbaserte datterselskap tidlig i 2017 og forventet at det ville være i drift innen 1. november 2017. Opprinnelig var flyselskapet forventet å være utstyrt med ni helt nye Airbus A320neo; fem fly for å starte flyvninger ut fra London Heathrow, og senere fra Málaga våren 2018, med de resterende fire flyene på vegne av morselskapet.

SAS ‘intensjon var å erstatte egne fly med billigere mannskap og basert utenfor Skandinavia for å konkurrere bedre med andre flyselskaper. SAS Ireland har ingen egne ansatte, i stedet er de ansatt i CAE, et vikarbyrå som startet ansettelsen av personell i 2017.

%d bloggere liker dette: