Flyselskap

American Airlines suspenderer Milano-ruten – crewet nekter å fly

crewet nekter å fly
Foto:  American Airlines

American Airlines har kunngjort at flyselskapet stanser rutene sine fra Miami og New York til Milano frem 25. april 2020. American Airlines bemerker at denne beslutningen blir tatt på grunn av redusert etterspørsel. Den egentlige årsaken er at crewet nekter å fly til Milano på grunn av Corona smitten.

American sier de vil ta imot kunder på andre flyreiser, selv om alternativene til Milano er mye mer begrenset enn tidligere. British Airways og andre flyselskaper har kansellert en hel del ruter til Nord-Italia.

Kunder med avlyste flyreiser kan selvfølgelig også få refundert billetten hvis de skulle velge det.

Crewet nekter å fly – American Airlines piloter. Foto: American Airlines.

Crewet nekter å fly Milano ruten

Beslutningen om å suspendere  flyvningene etter at et American Airlines-mannskap angivelig nektet å operere flyet fra New York til Milan i går kveld. AA198 fra New York til Milan skulle etter planen flys med  en Boeing  777-200, og ble forsinket før den ble avlyst.

Avisen Corriere melder at American Airlines opprinnelig sa at flyreisen ble avlyst “av operasjonelle grunner”, men etter å ha blitt utfordret  avslørte flyselskapet  flere detaljer:

Årsaken til avlysningen var personalets beslutning om ikke å fly på grunn av frykt knyttet til koronavirus i Nord-Italia. Men vi kan forsikre deg om at alle passasjerer får plass på andre flyreiser til Milan.

American Airlines

American Airlines er verdens største flyselskap målt i antall passasjerer, og det nest største målt i omsetning. Selskapet har hovedkvarter i Fort Worth i Texas, og flyr rutetrafikk over hele USA, samt flygninger til Latin-Amerika, Vest-Europa og Japan. Siden 1982 har American Airlines vært et datterselskap av AMR Corporation.

De viktigste flyplassene til American er Dallas/Fort Worth, Chicago O’Hare, San Juan og Miami. Etter at American kjøpte Trans World Airlines har også Saint Louis blitt en hovedflyplass. Andre flyplasser med flere ruter er La Guardia og Kennedy i New York, Boston og Los Angeles. I tillegg til ruter drevet av American finnes datterselskapet American Eagle som flyr på mindre, regionale ruter.