Flyselskap

SAS permitterer 200 ansatte i Norge

SAS permitterer 200
Foto: SAS.

SAS permitterer 200 ansatte i Norge, flyselskapet gjennomfører tiltaket for å redusere kostnader.

Flyselskapet SAS har i dag sendt ut permitteringsvarsel til omkring 100 av sine piloter og det samme antallet kabinansatte. Permitteringen trer i kraft fra tirsdag og dreier seg om norske ansatte.

Det bekrefter pressesjef John Eckhoff til Dagbladet.

Dette er en del av de tiltaksreduskjsonene vi har varslet. Med den utviklingen vi har sett i flytrafikken, så kommer vi ikke utenom at dette også rammer personale hos oss.

SAS permitterer 200 – forsøkte på frivillig løsning

SAS ledelsen ba i tidligere i uken de  ansatte om en frivillig lønnsreduksjon på 20 prosent. Utviklingen i markedet etter spredningen av coronaviruset krever at SAS kutter kostnader tilsvarende nedgangen i inntekter, skrev selskapet i den interne eposten som er sendt samtlige ansatte i selskapet.

SAS vil invitere ledelsen i fagorganisasjonene til de ansatte om å også redusere arbeidstiden med 20 prosent og tilsvarende kutt i lønnen for en periode på tre måneder for alle SAS-ansatte som resultat av den pågående markedsituasjonen.

Carina Malmgren Heander, VP- Human Relations hos SAS.

Flyselskapet har tidligere varslet rundt 2.000 kanselleringer i hele nettverket sitt. De har hele tiden vært åpen om at det trolig vil komme flere ettersom norske myndigheter fraråder reiser utenlands. Fredag ble selskapet også nødt til å varsle en rekke kanselleringer til USA etter at USAs president Donald Trump besluttet at reisende fra Schengen ikke fikk komme inn i landet.

Lørdag formiddag ba UD alle norske borgere på reise i utlandet vurdere å komme hjem til Norge, som følge av at stadig flere land innfører reiserestriksjoner. Samtidig frarådet departementet reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.