Flyselskap

Vil forsøke å opprettholde flyvninger til Spania

flyvninger til Spania
Foto: AENA media.

Norge planlegger å stenge flyplasser, havner og grenser. Regjeringen vil forsøke å opprettholde flyvninger til Spania.

Vi kan ikke garantere at vi får hjem alle nordmenn som oppholder seg i utlandet, men vi skal hjelpe så godt vi kan.

Erna Solberg (H), Statsminister.

Statsminister Solberg forteller at myndighetene er i samtaler med flyselskapene SAS og Norwegian med tanke på å hente hjem nordmenn som befinner seg i utlandet. På pressekonferansen lørdag ettermiddag bekreftet Erna Solberg at man fra mandag klokken 08:00 vil stenge flyplasser, havner og intensivere grensekontrollen i Norge.

Flyvninger til Spania – ikke “hermetisk” stengt

Statsministeren sa også at Norge ikke er hermetisk stengt og lovet at nordmenn som er på reise i utlandet, skal få komme hjem.

 Vi har et samarbeid med Danmark slik at nordmenn får reise til Norge derfra. De stedene vi vet det er mange nordmenn, vil vi forsøke å opprettholde et flytilbud, for eksempel mot Spania, men vi kan ikke garantere noe.

Danmark stengte sine grenser tidligere lørdag. Utenriksdepartementet har også oppdatert sine reiseråd fra lørdag. Der fraråder de alle reiser til utlandet hvis reisene ikke er strengt nødvendige. Disse reiserådene vil gjelde i til over påske.

Erna Solberg opplyste også at regjeringen er i dialog med SAS og Norwegian for å skaffe fly. Dersom det skulle bli nødvendig å hente smittevernsutstyr fra Kina til Norge. Fra nå er det Justis- og beredskapsdepartementet som har det overordnede ansvaret for håndteringen av koronakrisen.

Det vil bli holdt et ekstraordinært statsråd mandag for å vedta de nye retningslinjene.