Flyselskap

Emirates avviser rykter om total nedstenging

Emirates åpner romjuls Emirates avviser rykte Emirates avviser rykte
Foto: Emirates

Dubai Airports  bekrefter at passasjerer som er berettiget til  visum ved ankomst (VISA on Arrival), ikke vil bli berørt av suspensjonen av visum fra 17. mars 2020. Emirates avviser rykter om total nedstenging.

Flyselskapet Emirates  avviser spekulasjoner i sosiale medier som antydet at selskapet ville innstille alle flyvninger fra tirsdag. Det Dubai baserte selskapet sendte søndag en uttalelse der de benektet spekulasjonene.

I et innlegg på Twitter sa det: “Emirates Airlines bekrefter at det som sirkuleres på sosiale medier at det vil stoppe alle flyvninger fra 17. mars, ikke er annet enn rene rykter som er helt usanne.”

Oppslaget inkluderte også en lenke til det offisielle Emirates-nettstedet, der kundene kan bestille flyreiser. Ryktene om at alle fly til og fra UAE ble kansellert ble også sterkt benektet av Dubai Airports, som opererer både Dubai International og Dubai World Central flyplasser.

Emirates avviser rykter – støttes av Dubai Airport

I uttalelsen på Twitter sa Dubai Airports: “Vi kan bekrefte at ryktene som sirkulerer på sosiale medier rundt suspendering av alle flyreiser til og fra UAE, er usanne. Både DXB og DWC ønsker fortsatt å ønske reisende fra en rekke land velkommen. ”

Frem til dags dato er flyvninger fra Dubai til og fra Bahrain, Iran, Italia (unntatt Roma), Saudi-Arabia, Kuwait og Kina (unntatt Beijing) alle kansellert. Ytterligere kansellering av flyreiser til og fra Irak, Libanon, Syria og Tyrkia vil tre i kraft fra 17. mars.

Visum ved ankomst

På lørdag kunngjorde UAE en midlertidig suspensjon av visum utstedt fra tirsdag, bortsett fra de som har diplomatiske pass. Endringen gjelder ikke for noen som allerede har fått visum før den datoen.

I tillegg bekreftet Dubai Airports at begrensningene ikke gjelder passasjerer som er berettiget til  visum ved ankomst. Selv om det kan være gjenstand for ytterligere screening. De som har pass fra følgende land, kan benytte seg av visum ved ankomst:

Australia, Østerrike, Belgia, Brunei, Bulgaria, Canada, Kroatia, Kypros, Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Hong Kong, Ungarn, Island, Irland, Italia (bare fra Roma), Japan, Latvia , Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malaysia, Malta, Monaco, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Romania, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Sør-Korea, Spania, Sverige, Sveits, Vatikanet, Storbritannia og USA.

Alle passasjerer som  reiser på flyvninger med Emirates til  USA vil også gjennomgå termisk screening.