Flyselskap

SAS pauser store deler av virksomheten

SAS fortsetter med direktefly SAS pauser
SAS A320neo inn for landing på Scandinavian Mountain Airport. Foto: Ola Matsson.

Som et resultat av virkningene av koronaviruset (COVID-19), og de tiltak myndighetene har truffet, er etterspørselen etter flyreiser nå praktisk talt ikke-eksisterende. SAS pauser store deler av virksomheten

SAS har derfor besluttet å redusere store deler av virksomheten fra mandag 16. mars, og frem til det er forutsetninger for å drive kommersiell luftfart igjen.

Vi befinner oss i en samfunnskrise. Jeg håper og tror det jobbes med løsninger for å støtte flyselskaper gjennom denne perioden.

Rickard Gustafson på pressekonferansen.

For å ta hånd om kundene, vil SAS de neste dagene så langt som mulig opprettholde en viss trafikk for å muliggjøre hjemreise fra ulike destinasjoner.

Videre står vi til myndighetens disposisjon for å, på deres oppdrag, ta hjem strandede medborgere eller opprettholde samfunnskritisk infrastruktur, så langt det er mulig.

SAS pauser store deler av virksomheten

Dessverre tvinger det SAS til midlertidig å redusere arbeidsstyrken med opptil 10.000 ansatte, noe som tilsvarer 90 prosent  av arbeidsstyrken. Reduksjonen vil påvirke hele SAS og vil bli gjennomført i henhold til nasjonal lovgivning i hvert land. SAS gjennomfører disse tiltakene for å kunne gå tilbake til normal drift så snart situasjonen tillater det.

SAS er Nordens største børsnoterte fly- og reisekonsern og tilbyr flyreiser med utgangspunkt fra Nord-Europa. Scandinavian Airlines flyr internt i Skandinavia og til og fra destinasjoner i Europa, Nord-Amerika og Asia. SAS er medlem og en av grunnleggerne av verdens største flyallianse – Star Alliance – og kan sammen med 27 partnere tilby over 1300 reisemål i 192 land.