Flyselskap

Lufthansa pensjonerer midlertidig A340-600 flåten

Lufthansa pensjonerer
Foto: Lufthansa.

Tre Airbus A340-600 er allerede fløyet til Spania. Lufthansa pensjonerer samtlige av selskapet 17 Airbus A340-600 i løpet av de kommende ukene.l

Tre fly av denne typen er allerede blitt fløyet til Teruel, i det nordøstlige Spania. Langdistanse flyene skal parkeres på flyplassen der. Lufthansa planlegger å overføre hele flåten A340-600, som tilsvarer 17 fly, til Teruel der de skal tas ut i løpet av de neste 2-3 månedene. Disse flyene vil ikke operere innen de ordinære rutetrafikkene i minst det neste til halvannet år. Lufthansa pensjonerer disse inntil videre, og et vedtak om fremtidig bruk av flyet eller en mulig reaktivering av maksimalt ti fly vil bli tatt på et senere tidspunkt.

Teruel flyplass ligger mellom Zaragoza og Valencia nordøst i Spania. Med rundt 240 soldager i året og lite nedbør, er regionen spesielt egnet for parkerte fly.

 

Lufthansa pensjonerer fly – Airbus A340-600

Flyet ble utviklet for å kunne erstatte de eldste Boeing 747 som skulle fases ut. A340-600 tar 380 passasjerer fordelt på tre klasser inntil 7 500 nautiske mil. (13 900 km). Flyet har altså samme passasjerkapasitet som 747, men dobbelt så stort lastevolum og lavere kostnader pr. tur og pr. sete. Flyet gikk på vingene første gang 23. april 2001 og Virgin Atlantic satte det i regulær trafikk for første gang i august 2002.

Airbus A340-600 er over 10 meter lenger enn -300 modellen, og verdens nest lengste passasjerfly, mer enn 4 meter lenger enn 747-400. Flyet har fire Rolls-Royce Trent 556-motorer. Det har også et ekstra understell med fire hjul i skrogets senterlinje for å bære den økte maksimalvekten ved avgang.

De første syv A340-600 ble levert med vinger som var for tunge. Da kunden (Virgin Atlantic) valgte å få levert nye fly, ble disse solgt til Iberia Airlines med redusert pris.

Om Lufthansa

Lufthansa er Tysklands nasjonale flyselskap, og et av verdens største målt i antall fraktede passasjerer. Selskapet har sine hovedkontor i Köln i Tyskland. Lufthansa opererer også i Norge, med ruter fra Bergen, Oslo,  og Tromsø til forskjellige tyske byer.

%d bloggere liker dette: