Flyselskap

Finnair øker kapasiteten på godstransport

Finnair øker kapasiteten på godstransport
Pressefoto: Finnair.

Til tross for at passasjertrafikken er redusert til et minimum som følge av koronapandemien, er Finnairs godsavdeling i full drift. Nå frakter de også nødforsyninger for å bidra i krisen. Finnair øker kapasiteten på cargo.

Bare denne uken flyr Finnairs lastefly mer enn ti tur-/returflygninger til Tokyo, Seoul, Osaka, Shanghai og Guangzhou. I tillegg til Finnairs faste godsflygninger, leies også en del av flyene ut på andre oppdrag for anledningen. All lasten blir fløyet med deres A350-maskiner. I tillegg til varene Finnair vanligvis transporterer, frakter de nå også nasjonale nødforsyninger til både Finland og Estland, koronavirusprøver fra det private helseforetaket Mehiläinen, samt kritisk last fra andre selskaper og organisasjoner. Vanligvis fraktes alle varen i lasterommet på flyene, men denne uken har også kabinen på to A350-fly blitt benyttet til å frakte last, for å øke kapasiteten.

Selv om koronapandemien har hatt en betydelig innvirkning på passasjertrafikken vår, opprettholder Finnair fremdeles godsforbindelsene mellom Europa og Asia. Vårt engasjerte team jobber døgnet rundt for å sikre at kundene våre mottar den beskyttende og nødvendige forsyningen som trengs for å bekjempe koronapandemien.

Mikko Tainio, administrerende direktør i Finnair Cargo.

Finnair øker kapasiteten på godstransport

Han er stolt og rørt over hvor raskt selskapet har klart å omstille seg for å bidra inn i krisen.

– Vi jobber utrettelig med godstransporten gjennom denne ekstraordinære perioden. Akkurat nå er det et akutt behov for frakt av diverse produkter, og jeg er glad for at vi har klart å implementere en ny forretningsmodell og lage et nytt godsnett på så kort tid. Hjertelig takk til hele Finnair-teamet for dette, sier han.