Flyselskap

Air France parkerer sine A380 superjumboer for godt

Air France parkerer
Air France parkerer samtlige A380. Pressefoto: Air France.

Air France flåte av totalt ni Airbus A380-fly, verdens største passasjerfly er blitt satt på bakken. Air France parkerer flyene på permanent basis.

I forbindelse med den nåværende COVID-19-pandemien og dens innvirkning på forventede aktivitetsnivåer kunngjorde Air France-KLM-konsernet  onsdag den endelige slutten for Air France Airbus A380-operasjoner.

Opprinnelig skulle utfasing skje ved utgangen av 2022. Men  utfasingen av Airbus A380-flåten i Air France-KLM gruppens enhets-strategi for å gjøre flåten mer konkurransedyktig. Planen er å fortsette transformasjonen med mer moderne, ytelsesfly med en betydelig redusert miljøavtrykk. Fem av Airbus A380-flyene i den nåværende flåten eies av Air France eller på finansiell leieavtale, mens fire er i operasjonell leiekontrakt. Den globale virkningen av nedskrivningen av Airbus A380 er estimert til 500 millioner euro og vil bli bokført i andre kvartal 2020 som en langsiktig kostnad / utgifter.

Airbus A380 vil bli erstattet av nye generasjonsfly, inkludert Airbus A350 og Boeing 787, hvis leveranser pågår.

Air France parker A380

Air France ble stiftet i 1933 etter en fusjon av flere mindre franske flyselskaper. Selskapet startet ruter til flere europeiske land, samt til de franske kolonier. Under andre verdenskrig flyttet selskapet sine aktiviteter til Casablanca i Marokko. Etter krigen ble selskapet omgjort til et statlig foretak. Og også i dag eier den franske stat en stor andel i selskapet, selv om staten har solgt seg delvis ut av selskapet i de senere år.

I 1976 begynte selskapet sammen med British Airways flygninger med Concorde-flyet. En flytype de to selskapene fikk lov til at kjøpe for kun £1/stk etter at en lang rekke andre selskaper annullerte sine ordre. Ruten Paris-New York tok 3 timer og 20 minutter med det nye supersoniske flyet. Flygning med Concorde ble avviklet  i 2003, etter en ulykke ved avgang fra Paris Charles de Gaulle. Samtlige ombord døde, og etterspørselen var lav etter terrorangrepene 11. september 2001.

Air France

Air France-KLM

Air France fusjonerte med det nederlandske flyselskapet KLM mai 2004, noe som resulterte i selskapet Air France-KLM. Air France-KLM er verdens største flyselskap etter omsetning, og det tredje største i verden (størst i Europa) etter antall passasjer-kilometer.

Air France-KLM er en del av SkyTeam-alliansen sammen med Aeroflot, Delta Air Lines, Aeroméxico, Korean Air, Czech Airlines, og Alitalia. Både Air France og KLM flyr under deres egne navn. Fly flåten består av totalt 255 fly.

%d bloggere liker dette: