Flyselskap

Norwegian har fullført refinansieringen

fullført refinansieringen
Pressefoto: Norwegian.

 

Norwegian bekrefter at restruktureringsplanen er fullført og at den statlige lånegarantien på totalt tre milliarder kroner er godkjent. Selskapet har fått omgjort 12,7 milliarder kroner fra gjeld til egenkapital. Det er dermed lagt et godt fundament for fremtiden, men de neste månedene blir likevel krevende. Norwegian har fullført refinansieringen.

ny konsernsjef resultat fremleggelse
Jacob Schram ny konsernsjef i Norwegian. Foto: Norwegian.

Jeg vil takke alle som har bidratt med støtte i denne helt ekstraordinære krisen som hele luftfarten har vært og er rammet av. Regjering, Storting, kunder, ansatte, aksjonærer, leasingselskaper, kreditorer, obligasjonseiere, reiselivsnæringen og andre som støtter Norwegian. Når vi får tilgang på statens lånegarantier, kan vi fortsette å bygge selskapet videre. Dette er en bekreftelse på at aksjonærene, markedet, obligasjonseiere, leasingselskaper, andre kreditorer og långivere har troen på Nye Norwegian og selskapets fremtidsstrategi. De neste månedene blir imidlertid krevende, for usikkerheten i bransjen er stor, og vi er fortsatt avhengige av et godt samarbeid med en rekke kreditorer når så godt som hele inntektsstrømmen har stoppet opp.

Jacob Schram, konsernsjef  hos Norwegian.

Norwegian satte i slutten av 2018 i gang den største snuoperasjonen i selskapets historie for å snu vekst til lønnsomhet. Selskapet forventet å gå med overskudd i år, og sommeren 2020 lå an til å bli den beste noen gang. I stedet gjorde spredningen av coronaviruset og reiserestriksjoner verden over at etterspørselen etter flyreiser har falt til et historisk bunnivå.

Har fullført refinansieringen

Nå er arbeidet med Nye Norwegian i full gang, slik at selskapet vil være best mulig rustet til å møte den nye hverdagen og konkurransen når reiserestriksjoner løftes og etterspørselen returnerer.

– Målet vårt har ikke bare vært at Norwegian skal overleve, men at vi skal komme sterkere tilbake med en bærekraftig drift og en struktur som vil komme både aksjeeiere, kunder og kolleger til gode, sier Schram.

For flere detaljer, se melding til Oslo Børs.

%d bloggere liker dette: